Slavný záchranář Dobiáš se nechal očkovat proti koronaviru a vyzývá: „Běžte taky!“

Očkovat proti koronaviru se nechávají nejen přední politici, ale také zdravotníci. Jedním z nich je asi nejznámější slovenský záchranář – Vilém Dobiáš. Podle něj je právě očkování jediným účinným způsobem, jak zmírnit aktuální pandemii. Tento známý lékař a záchranář denně nasazuje svůj vlastní život pro záchranu jiných, a proto považuje ignorantství a neopatrnost lidí za velmi šokující a neohleduplnou. I přesto, že je Dobiáš již vyššího věku, a patří tedy k ohrožené skupině obyvatel, bojuje s koronavirem jako zdravotník každý den.

Vakcína je úžasným pokrokem medicíny

Ministerstvo zdravotnictví České republiky zveřejnilo video, ve kterém mluví sám Dobiáš a vysvětlujte, proč se nechal očkovat a jak celou situaci vnímá. Podle něj jsou ochranné pomůcky, které zdravotníci používají při práci, jen částečně účinné. I z toho důvodu podporuje komplexní přeočkování zdravotník. Chce chránit sebe, svou rodinu a přátele i další pacienty, se kterými se dennodenně stýká. Dobiáš už má v této chvíli za sebou první dávku vakcíny a za tři týdnu půjde na druhé očkování.

Ve videu lékař také vzpomíná na osudy svých dvou strýců, kteří zemřeli na tuberkulózu. Dobiáš zmínil, že on sám byl proti tuberkulóze očkován ještě v porodnici, a upozornil na to, jak moc můžeme být vděčni vědeckému pokroku, že nám umožňuje chránit se očkováním proti těmto nebezpečným nemocem.

Čtěte také: Agáta v slzách: Musela dát dcerky tatínkům, ale tito dva ji nikdy neopustí! ❤️ Kryšpín & Mirek

Běžte se nechat očkovat

Dobiáš na závěr potvrdil, že je rád, že mohl být očkován. Vyzval také ostatní lidi, aby se nechali naočkovat, aby se nové vakcíny nebáli a nevěřili mýtům a legendám, které o ní kolují na internetu. Apeloval na zdravý lidský rozum, který nám nemá dovolit věřit bludům a nesmyslům. Věří, že brzy budeme opět moci začít chodit do společnosti, na koncerty, do divadla, cestovat do zahraničí a nemít strach o zdraví své a svých blízkých.