Červené zelí se vrací do našich jídelníčků! Šťáva z této zeleniny je doslova nabitá vitamíny C a K a její pití je spojeno s mnoha výhodami včetně hubnutí, zlepšení zdraví, snížení zánětů a detoxikace organismu. Připravte si zázračný nápoj z červeného zelí i vy!
Mnohostranný zázrak
Syrové červené zelí má vysoký obsah vitamínu C, K, A a B6, dále minerálů jako hořčík, draslík a další živiny. Antioxidanty v zelné šťávě mají silné protirakovinné vlastnosti. Síra přispívá k tvorbě keratinu, který je zodpovědný za zdravé a silné vlasy, nehty a pokožku. Antokyany a vitamín K pomáhají s funkcí mozku, s koncentrací a dokážou snížit riziko vzniku Alzheimerovy choroby. Draslík bojuje proti vysokému krevnímu tlaku. V neposlední řadě je to skvělý pomocník při redukci hmotnosti, neboť má nízký obsah kalorií a tuků, ale vysoký obsah vlákniny a bílkovin.
Lze šťávu z červeného zelí připravit chutným způsobem?
Samozřejmě! Možná nejste milovníkem červeného zelí a šťávu z něj si už vůbec nedovedete představit. Ale nebojte se! Tuto superpotravinu můžete připravit velmi chutným způsobem. Tajemství tkví v tom, že šťávu z červeného zelí zkombinujete se správnými ingrediencemi. Následně se dozvíte, které ingredience jsou nejvhodnější a už po prvním loku budete sami mile překvapeni, jak lahodný nápoj jste si připravili.
Recept na lahodný nápoj plný vitamínů
Příprava tohoto nápoje je snadným a rychlým způsobem, jak zařadit červené zelí do svého každodenního jídelníčku. Velkou výhodou nepochybně je, že jsou v receptu použity levné a snadno dostupné ingredience.
Ingredience:
- 300 g červeného zelí
- 1 zelené jablko nebo 1 hrušku
- Jeden svazek čerstvé bazalky
- Jeden svazek čerstvé máty
Způsob přípravy:
- Všechny ingredience důkladně omyjte
- Nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
- Mixujte tak dlouho, dokud nevznikne tekutá šťáva.
- Nápoj konzumujte 2x denně vždy před jídlem.
Před mixováním nemusíte jablka nebo hrušky loupat ani zbavovat jádra. Pro maximální využití vitamínů a živin postačí ovoce důkladně opláchnout.