Měkké kynuté buchty, které budou čerstvé až pět dní po upečení

Většinou se stává, že jsou kynuté buchty suché nebo jsou tvrdé. Nemluvě o tom, jaká je jejich konzistence druhý den po upečení. Mnohdy se bez kakaa, čaje či kávě nedají jíst. Máme pro vás jeden recept na měkké tvarohové buchty podle paní Milky Raganové. Buchty budou i pátý den po upečení lahodné a měkké, nikoliv tuhé a hutné. V těstě je mnoho vzduchových míst, které udržují buchty dlouho čerstvé.

Reklama

Suroviny na přípravu buchet

  • Polohrubá mouka 600 gramů
  • Citronová kůra z 1 kusu
  • Cukr 60 gramů
  • Vanilkový cukr 1 čajová lžička
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 180 gramů
  • Vejce 2 kusy
  • Mléko 1,5 litru

Na droždí

  • Mléko 100 mililitrů
  • Droždí 30 gramů
  • Cukr 1 lžička

Náplň

  • Tvaroh měkký 250 gramů
  • Tvaroh ve vaničce 250 gramů
  • Cukr 4 lžíce
  • Cukr vanilkový 2 balíčky
  • Džem

Postup přípravy

Nejdříve si připravte droždí. Rozdrťte droždí do misky, zasypte ho cukrem a míchejte, vznikne kaše. Potom přilijte mléko a nechte ho kvasit na teplém místě po dobu patnácti minut. Mezi tím prosejte v míse mouku, přidejte cukry, sůl, kůru z jednoho citronu, rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo a nakonec mléko. Pokud už je kvásek hotový, přidejte ho k mouce. Vše pořádně promíchejte a nedávejte na teplé místo kynout, ale těsto umístěte na dvě hodiny do ledničky.

Po dvou hodinách vytáhněte těsto, vyklopte na pomoučněný vál a vyválejte plát 40×40 centimetrů. Těsto by mělo být vysoké přibližně jeden centimetr. Poté pomocí sklenice o průměru osm centimetrů vykrajujte kolečka.

Vykrojené kolečka umístěte na plech vyložený pečícím papírem a nechte kynout ještě čtyřicet minut.

Reklama

Po vykynutí pomažte okraje jedním rozšlehaným vejcem, lžičkou cukru a dvěma lžičkami vody. Na střed umístěte tvarohovou náplň, na kterou umístíte marmeládu.

Potřené a naplněné koláčky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně deset minut. Rozhodně tuto dobu nepřekračujte. Hotové koláčky posypte cukrem. Vyšlo vám přibližně třicet koláčků.

Reklama