Rodina Michaela Schumachera ztratila dalšího blízkého člověka

Schumacherova rodina truchlí. Objevily se informace, které nikdo nečekal a také si je nikdo nepřál. Rodinou Michaela otřásla tragická událost, která se sice stala již na konci září, ale rodina teprve nyní vydala vyjádření.

Rodina ztratila jednoho z blízkých přátel

Zemřel rodinný přítel a také lékař Michaela Schumachera, Johannes Peil. Bylo mu pouhých 67 let, ale dlouhé roky bojoval s nepříjemnou nemocí – rakovinou. Staral se o Michaela Schumachera i další závodníky F1. Lékař byl první, koho rodina zavolala po Michaelově tragické nehodě v roce 2013, od které je připoutaný na lůžko a vesměs nekomunikuje. Peil okamžitě odjel do nemocnice, aby Michaelovi pomohl s bojem o život.

Během Michaelovy kariéry se stali blízkými přáteli. Bohužel lékaři byla diagnostikována rakovina, a následné chemoterapie výrazně oslabily jeho imunitní systém. Dostal zápal plic a sepsi. Truchlí nejen Schumacherova rodina, ale také manželka Peila a jeho tři děti, které na světě zanechal.

Čtěte také: 25 Let na scéně: Honza Musil sdílí unikátní fotku ze začátků kariéry – Nepoznáte Ho!

S rakovinou bojoval chvíli

Na to, že má rakovinu, přišli lékaři v létě loňského roku. Letos v září byl dokonce na klinice právě se zápalem plic a otravou krve. Zemřel na stejném místě, předtím ho ještě stihnul navštívit německý premiér, se kterým se také přátelil. Johannes byl tenkrát první, kdo byl u nehody na lyžích slavného jezdce Formule 1. Rodina Schumacherova mu věřila jako jedinému a doufala, že Michaela uzdraví.

Lékař ho velmi často navštěvoval, hlavně v posledních letech, kdy to vypadalo, že se Michaelův stav zlepšuje. Truchlit tak mohou obě rodiny spolu, protože si byly velmi blízké. Peil se narodil v lázeňském městě Bad Nauheim a jeho kariéra začala na sportovní klinice. Ošetřoval nejen Michaela Schumachera, ale také další závodníky, jako je Nico Rosberg. Staral se také o gymnastu Fabiana Hambüchena. Jeho vášní byla medicína, což potvrdila i jeho manželka.