Pokud i Vy akorát přemýšlíte nad tím, co přichystáte svým koledníkům, už více nebudete muset mít obavy. Tato šunková roláda je ideální na výjimečné příležitosti jako součást švédského stolu. Její příprava je nenáročná a nejlepší je ji připravit den před hostinou.
.
Co budete potřebovat
- 25 dkg šunky nakrájené na plátky
- 1 kg mražené zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, mrkev, brambory na kostky)
- 3 ks kompotovaných okurek
- 10 vajíček
- 450 g majonézy
- 450 g zakysané smetany
- 1 PL hořčice
- pepř dle chuti
- 1 lžičku moučkového cukru
- 1/2 bujónu
- 1,5 dl vody
- 25 g želatiny
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Vajíčka uvaříme natvrdo, po vychladnutí je očistíme.
Uvaříme mraženou zeleninu a po vychladnutí k ní přidáme na kostičky nakrájené okurky.
Bujón a želatinu povaříme ve vodě a necháme vychladnout.
Smícháme majonézu, smetanu, hořčici, pepř a moučkový cukr a přilijeme želatinu.
Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií a následně povrch obložíme šunkou. Přibližně do poloviny zalijeme salátem a vložíme do každé formy po 5 vajíčkách. Do forem vylijeme zbytek salátu a přikryjeme šunkou. Necháme ztuhnout na noc v chladničce.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]