Sváteční roláda: Tento recept se u nás připravuje odjakživa, co si pamatuji. Když se ho naučíte i Vy, budete hvězdou pro každou návštěvu!

Pokud i Vy akorát přemýšlíte nad tím, co přichystáte svým koledníkům, už více nebudete muset mít obavy. Tato šunková roláda je ideální na výjimečné příležitosti jako součást švédského stolu. Její příprava je nenáročná a nejlepší je ji připravit den před hostinou.

.

Co budete potřebovat

Čtěte také: Když soused viděl, kolik toho muž na své zahradě sklízí, ihned se začal pídit po tom, jak je to možné. Bohatá úroda na zahradě nebude problém s těmito jednoduchými radami

  • 25 dkg šunky nakrájené na plátky
  • 1 kg mražené zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, mrkev, brambory na kostky)
  • 3 ks kompotovaných okurek
  • 10 vajíček
  • 450 g majonézy
  • 450 g zakysané smetany
  • 1 PL hořčice
  • pepř dle chuti
  • 1 lžičku moučkového cukru
  • 1/2 bujónu
  • 1,5 dl vody
  • 25 g želatiny

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Vajíčka uvaříme natvrdo, po vychladnutí je očistíme.

Uvaříme mraženou zeleninu a po vychladnutí k ní přidáme na kostičky nakrájené okurky.

Bujón a želatinu povaříme ve vodě a necháme vychladnout.

Smícháme majonézu, smetanu, hořčici, pepř a moučkový cukr a přilijeme želatinu.

Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií a následně povrch obložíme šunkou. Přibližně do poloviny zalijeme salátem a vložíme do každé formy po 5 vajíčkách. Do forem vylijeme zbytek salátu a přikryjeme šunkou. Necháme ztuhnout na noc v chladničce.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

sonkas-alagut