Pokud k avokádu přidáte parmazán nebo jiný sýr, například kozí, bude mít až hedvábnou konzistenci a dodáte pestu skvělou originální chuť. Pesto můžete přidat k těstovinám, do rizota, natřít jej na bagetku nebo použít jako zdravou verzi majonézy do Vašich oblíbených sendvičů.
Co budete potřebovat
- 1 svazek bazalky
- 2 zralá avokáda
- 1/2 hrnku mletých ořechů (vlašské, případně i jiné)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- 1/2 hrnku olivového oleje
Jak na to?
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Celý postup je velmi jednoduchý. Postačí, pokud máte dobrý mixér, který rozmixuje vše na hladkou kaši. Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se všechny suroviny nespojí. Hotové pesto vložíme do skleněných zavařovacích sklenic a dáme do lednice, kde nám vydrží i týden. Pokud děláme dvoj nebo vícenásobnou dávku, klidně můžeme pesto dát i do mrazáku a budeme ho mít kdykoliv po ruce. Dobrou chuť!