S bolestí kloubů zatočí jednoduchá směs z kurkumy

Bolí vás ruce a klouby? Připravte si zázračnou směs a s bolestí se můžete rozloučit. Už po prvním použití bude rozdíl markantní. Bolest kloubů trápí 50 % lidí starších 40 let a po 70. roku života už se vyskytuje u 90 % lidí. Bolest je reakcí nervových zakončení kloubu na podněty, například toxiny, produkty autoimunitních procesů, krystaly soli a další zánětlivé složky.

Jak směs připravit?

Lidé často chodí do lékárny a kupují léky, které mohou nepříznivě ovlivnit organismus. Velmi často ale nebývají moc účinné nebo poskytnou jen dočasnou úlevu. Přitom stačí si jeden takový lék vyrobit doma z prostředků, které najdete v kuchyni. Co budete potřebovat?

  • 2 čajové lžičky kurkumového prášku
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • 1 čajová lžička medu
  • 5 čajových lžiček čisté vody

Všechny ingredience promíchejte v mixéru, dokud nebudou úplně hladké. Výsledná směs by měla být aplikovaná na postiženou oblast a vtírána krouživými pohyby. Nechte ji působit deset minut, poté opláchněte teplou vodou. Kurkuma je vynikající antiseptikum a skvělé antibiotikum, které zabíjí škodlivé mikroorganismy. Je schopná léčit záněty, proto ji asijská kuchyně hojně používá k ochucení pokrmů.

Čtěte také: Vždy měkké ručníky? Je to snadné, stačí přidat ocet!

Jak složky působí?

Kurkuma také podporuje tvorbu kortizonu, který snižuje bolest kloubů. Kromě toho je skvělý antioxidant, který odstraňuje škodlivé volné radikály a posiluje imunitní systém. Kokosový olej má podobné složení jako tuky v pokožce, takže se skvěle vstřebává. Disponuje protizánětlivými účinky a zatočí i s viry a kvasinkami.

Med urychluje regeneraci pokožky, zklidní podráždění a zánětlivý reakce. Obsahuje řadu prospěšných vitamínů – například vitamín A, C, E a vitamíny skupiny B. Díky svým vlastnostem bojuje proti projevům stárnutí na pokožce a velmi často se používá jako ingredience kosmetických přípravků. Tento domácí lék kombinujte se zdravou stravou a dostatečnou hydratací.