Sezóna zahradní zeleniny je tady a my se můžeme začít těšit na fantastická jídla připravená přímo z ní. Příkladem za všechny jsou cuketové placičky, které nemají páru. Jednoduchý a jemný pokrm milují malí i velcí a pokud víte, jak je připravit chutně a přitom jinak, budou si zaručeně říkat o další dávku.
Tvaroh a cuketa je ideální kombinace chutí, která je navíc extrémně zdravá. Pokud ji spojíte do jemného těstíčka, potom nemůže vzniknout nic jiného, jen nejlepší placky pod sluncem. A tento turecký recept je perlou mezi drahokamy.
Co budete potřebovat
- 800 g cukety
- 2 cibule
- 2 vejce
- 1 PL prášku do pečiva
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g hrudkovitého tvarohu
- petrželku dle chuti
- kopr dle chuti
- sůl dle chuti
- 3 stroužky česneku
- 200 g zakysané smetany
- olivový olej
[hana-code-insert name=’zkoouska‘ /]
Jak na to?
Cuketu si nastrouháme na jemno, osolíme a necháme na 20 minut odstát v misce, aby pustila přebytečnou šťávu. Cibuli, petrželku a kopr si nakrájíme na drobno. Vajíčka si důkladně rozmícháme a tvaroh nastrouháme na hrubším struhadle. Mouku si smícháme s práškem do pečiva a cuketu stlačíme, aby v ní nezůstala šťáva. Vše spolu důkladně smícháme a vznikne nám hustší těsto. Na pánvi si necháme rozehřát olej a lžící dávkujeme placky. Když jsou placky hotové, v misce si smícháme smetanu s prolisovaným česnekem. Na teplé placky podáváme studený dip. Přejeme dobrou chuť!
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Video návod zde: