Cuketové fitness placky. Jestli jednou ochutnáte tyto vynikající placky, už nikdy nebudete chtít ochutnat jiné! Navíc jsou zdravé a péct je můžete i v troubě!

Sezóna zahradní zeleniny je tady a my se můžeme začít těšit na fantastická jídla připravená přímo z ní. Příkladem za všechny jsou cuketové placičky, které nemají páru. Jednoduchý a jemný pokrm milují malí i velcí a pokud víte, jak je připravit chutně a přitom jinak, budou si zaručeně říkat o další dávku.

Tvaroh a cuketa je ideální kombinace chutí, která je navíc extrémně zdravá. Pokud ji spojíte do jemného těstíčka, potom nemůže vzniknout nic jiného, ​​jen nejlepší placky pod sluncem. A tento turecký recept je perlou mezi drahokamy.

Co budete potřebovat

Čtěte také: Přijela k Vám na víkend návštěva? Pak jim připravte tuto výbornou snídani. Její výhodou je, že ji můžete připravit už večer. Chutě se pak přes noc krásně propojí!

  • 800 g cukety
  • 2 cibule
  • 2 vejce
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g hrudkovitého tvarohu
  • petrželku dle chuti
  • kopr dle chuti
  • sůl dle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • olivový olej

[hana-code-insert name=’zkoouska‘ /]

Jak na to?

Cuketu si nastrouháme na jemno, osolíme a necháme na 20 minut odstát v misce, aby pustila přebytečnou šťávu. Cibuli, petrželku a kopr si nakrájíme na drobno. Vajíčka si důkladně rozmícháme a tvaroh nastrouháme na hrubším struhadle. Mouku si smícháme s práškem do pečiva a cuketu stlačíme, aby v ní nezůstala šťáva. Vše spolu důkladně smícháme a vznikne nám hustší těsto. Na pánvi si necháme rozehřát olej a lžící dávkujeme placky. Když jsou placky hotové, v misce si smícháme smetanu s prolisovaným česnekem. Na teplé placky podáváme studený dip. Přejeme dobrou chuť!

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Video návod zde: