Přes deset let byl v kómatu. Nikdo ale netušil, že slyší všechno, co se kolem něj děje

Martin Pistorius za sebou má skutečně neuvěřitelnou životní cestu: jako dítě byl dlouhá léta zcela zdravý, šťastný a veselý, ale ve 12 letech náhle upadnul do kómatu.

Přestože se po 4 letech z kómatu probral, nebyl schopen komunikovat s vnějším světem, nebyl schopen jíst ani se hýbat. Lékaři si mysleli, že tento stav potrvá do konce jeho života a že neexistuje žádná naděje na zlepšení. Nikdo však netušil, že ačkoliv nedokáže komunikovat, přesto vše velmi přesně vnímá a slyší.

https://www.tudasfaja.com/

Přála si jeho smrt

Je zcela pochopitelné, že jeho rodiče tuto situaci nebrali lehce, zvláště pak jeho matka byla velmi rozrušená, tento stav snášela velmi těžce a přála si, aby to celé skončilo a syn raději zemřel, než jej viděla v takovém stavu. Zpětně Martin chápe, co jeho máma cítila, ale v té době pro něj bylo naprosto nepochopitelné, když slyšel, že si matka přála jeho smrt. Cítil se úplně sám, a přestože se snažil nějakým způsobem komunikovat se svým okolím, nepodařilo se mu nijak dát najevo, že všechno vnímá, slyší a cítí.

Čtěte také: Sousedka (fyzioterapeutka) mi poradila abych si takto připla kolíček vedle palce, ten účinek je geniální!

Zázrak, který nemá obdoby

Až když mu bylo 25 let, stal se jednoho dne doslova zázrak. Jeden z terapeutů si všiml, že se s ním chlapec slabým úsměvem a sotva znatelným přikývnutím snaží komunikovat. V tuto chvíli na něm bylo provedeno více testů a zjistilo se, že dokáže vnímat a že je možné jeho stav zlepšit.

https://www.tudasfaja.com/

Život plný překvapení

Začala pro něj velmi dlouhá a náročná cesta různých terapií a cvičení, které však nakonec vedly k úžasnému posunu v jeho zdravotním stavu. Podařil se mu zlepšit se natolik, že během pár let mohl žít skoro nezávislý život. Naučil se mluvit se syntezátorem a může se pohybovat na invalidním vozíku! O sedm let později potkal svou ženu Joannu, se kterou se brzy vzali, a dokonce sem jim prosinci 2018 narodil syn.

Martin o svém příběhu napsal knihu, a protože jeho příběh mnohé dojal, koupily si knihu miliony po celém světě. Navíc se stal extrémně vyhledávaným jako motivační řečník.

Zdroj: tudasfaja.com