Bolest není jediným symptomem slepého střeva, toto jsou další

Většina lidí si myslí, že zánět slepého střeva poznáme snadno podle silné bolesti v podbřišku na pravé straně. Není to ale tak úplně pravda. Bolest překvapivě nepatří mezi nejčastější příznaky apendicitidy. Zánět slepého střeva často provází nechuť k jídlu a malý nebo vůbec žádný pocit hladu. Tento příznak postihuje až 78 % všech pacientů.

Necítíte se dobře

Tělo na nastalou situaci reaguje jistými změnami. I když nedokážete přesně popsat, co je špatně, necítíte se vůbec dobře. To může být známkou jak počínajícího onemocnění, tak zánětu slepého střeva. Pokud tento stav přetrvává déle než jeden den, je čas zamířit k doktorovi na vyšetření, aby vyloučil apendicitidu.

Jestli existuje nějaký signál, kterým se nám tělo snaží naznačit, že něco není v pořádku, pak je to horečka. Pokud ji provází silné bolesti a zvracení, je potřeba co nejdříve vyhledat lékaře. Pokud se totiž u pacienta se zánětem slepého střeva objeví horečka, většinou to znamená, že už je v pokročilém stadiu. Pokud budeme dále otálet, může dojít k perforaci slepého střeva a vážným komplikacím. Samozřejmě můžete mít zánět slepého střeva i bez horečky.

Čtěte také: Bujně kvetoucí orchideje? S podporou speciální zálivky snadno!

Zvracíte nebo máte trávicí obtíže

Pokud trpíte nevolnostmi nebo dokonce zvracíte, aniž byste snědli něco špatného nebo objevili jinou příčinu obtíží, může to rovněž znamenat zánět slepého střeva. Samozřejmě to může poukazovat na spoustu jiných onemocnění, pokud ale máte i další charakteristické příznaky, měli byste se pro jistotu co nejdřív nechat vyšetřit lékařem.

Jakýkoliv zánět trávicího systému pochopitelně může narušit celkové trávení. U někoho to vede k nepříjemné zácpě, u jiného k úporným průjmům. Téměř každý pacient s apendicitidou se ale setká buď s jedním, nebo s druhým stavem. V takových případech také bývá břicho nafouklé a zvyšuje se tvorba plynu. Ať už pociťujete jakékoliv obtíže, nečekejte s vyhledáním pomoci. Čím déle budete čekat, tím horší mohou být následky.

Zdroj: tudasfaja.com