Kupovali jste si občas fornetti? Jemné, křupavé pečivo s různými náplněmi, to mu se nedá jen tak odolat. Pokud jste občas uvažovali, že byste je doma zkusili upéct, možná Vám dobře poslouží právě tento recept.
.
.
.
Co budete potřebovat
- listové těsto 500 gramů
- 250 gramů salámu v celku
- 1 cibuli
- sýr BAMBÍNO nebo jiný sýrokrém
- 2-3 stroužky česneku
- 2 a půl lžíce kečupu
- sůl dle chuti
- koření
- oregano
Jak na to?
Salám umeleme v mlýnku (případně v kuchyňském robotu) a přidáme cibuli, česnek, kečup a dochutíme solí, pepřem a oreganem. Vzniknout by nám měla směs, která připomíná pomazánku. Postupně přimícháme i sýr.
S lístkovým těstem je to jen a jen na Vás. Postupovat můžete podle toho, jaký tvar mají fornetti mít. Můžete udělat taštičky, šneky nebo buchtičky. Je to jen a jen na Vás. My si připravíme buchtičky.
Těsto si rozdělíme na 4 části a vyválíme na pásy. Potřeme kečupem, můžeme posypat ještě oreganem nebo pizza kořením a na polovinu natřeme naši salámovou pomazánku. Těsto dvakrát přehneme a rozdělíme na jednotlivé buchtičky. Dejte si pozor, aby byly dobře uzavřeny všechny konce. Na vrchu můžeme udělat zářezy. Fornetti potřeme žloutkem, posypeme sezamem a drceným kmínem. Pečeme na 200 až 220 stupňů přibližně 10 minut do zlata. Dobrou chuť.
[hana-code-insert name=’google‘ /]