Domácí fornetti na slano. Jak se naučíte tento jednoduchý recept, už nikdy si je v obchodě nekoupíte!

Kupovali jste si občas fornetti? Jemné, křupavé pečivo s různými náplněmi, to mu se nedá jen tak odolat. Pokud jste občas uvažovali, že byste je doma zkusili upéct, možná Vám dobře poslouží právě tento recept.

.

.

Čtěte také: Kdo ho nejí, měl by to změnit. Jaká pozitiva přinese této potravina, když ji jíte?

.

 

Co budete potřebovat

  • listové těsto 500 gramů
  • 250 gramů salámu v celku
  • 1 cibuli
  • sýr BAMBÍNO nebo jiný sýrokrém
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 a půl lžíce kečupu
  • sůl dle chuti
  • koření
  • oregano

Jak na to?

Salám umeleme v mlýnku (případně v kuchyňském robotu) a přidáme cibuli, česnek, kečup a dochutíme solí, pepřem a oreganem. Vzniknout by nám měla směs, která připomíná pomazánku. Postupně přimícháme i sýr.

S lístkovým těstem je to jen a jen na Vás. Postupovat můžete podle toho, jaký tvar mají fornetti mít. Můžete udělat taštičky, šneky nebo buchtičky. Je to jen a jen na Vás. My si připravíme buchtičky.

Těsto si rozdělíme na 4 části a vyválíme na pásy. Potřeme kečupem, můžeme posypat ještě oreganem nebo pizza kořením a na polovinu natřeme naši salámovou pomazánku. Těsto dvakrát přehneme a rozdělíme na jednotlivé buchtičky. Dejte si pozor, aby byly dobře uzavřeny všechny konce. Na vrchu můžeme udělat zářezy. Fornetti potřeme žloutkem, posypeme sezamem a drceným kmínem. Pečeme na 200 až 220 stupňů přibližně 10 minut do zlata. Dobrou chuť.

[hana-code-insert name=’google‘ /]