Jak poznat, že přichází infarkt? Znalosti mohou zachránit život

Srdeční problémy mohou způsobit velké komplikace v životě a celý se vám může obrátit vzhůru nohama. Proto je nutné vědět, jaké jsou první, možná i nenápadné příznaky infarktu. Právě tento problém patří mezi nejčastější, které vás mohou postihnout. Je to stav, kdy se ucpe tepna a zastaví se průtok krve do srdce. A to pak nemůže pracovat.

Infarkt může skončit předčasnou smrtí

V lékařství se setkáte s pojmem infarkt myokardu. Mnozí věří, že tento stav je mnohem nebezpečnější než rakovina, protože se může objevit bez varování. Pokud ale budete pozorovat své tělo, určitě si všimnete i drobností, které vás mohou ohrozit na životě. Příznaky vám pomohou zjistit, o jakou nemoc se může jednat. Proto jednejte rychle a dbejte především na zdravý životní styl, protože jedině tak zamezíte vzniku těch nejhorších nemocí.

A jaké příznaky infarktu patří mezi nejdůležitější? Vaše srdce vás může upozornit na příchod infarktu několik minut předtím, než se tak stane, ale také to mohou být dny nebo týdny. Proto je potřeba své tělo dokonale znát. Prvním příznakem může být otok. Jestliže vám velmi často otékají nohy, kotníky nebo chodidla, může se jednat o hromadění tekutin v těle, což může ohrozit srdce a jeho činnost.

Čtěte také: Vědci přišli na to, že koronavirus více ohrožuje jedince s jednou krevní skupinou

https://ohlyad-dnya.pro/

Sledujte své tělo a reagujte na bolesti

Dalším příznakem může být bolesti na hrudi, ale nemusí se omezovat pouze na toto místo. Ve většině případů se objeví také v oblasti čelisti, zad nebo břicha. Bolest se bude rychle šířit, a proto je nutné mít na paměti, že musíte rychle jednat. Bolest se navíc rychle objeví a stejně rychle zase může zmizet. Tento proces se může několikrát opakovat a je potřeba být bdělý.

Objevit se může i kašel, který bude velmi nepříjemný, dokonce můžete vykašlávat i krev. Sípaní nebo jiné potíže jsou způsobené hromaděním tekutiny v plicích. Kromě těchto hlavních příznaků se pak může objevit například nevolnost nebo závratě. V každém případě o svém problému informuje svého lékaře, který dokáže včas indikovat závažnost problému.

https://ohlyad-dnya.pro/

Zdroj: chapchap.su