Dvojice našla na zahradě zakopaný starý trezor

Každé malé dítě sní o tom, že najde dávno zakopaný poklad. Jen málokomu se ale tento dětský sen splní. Jinak je na tom ale pár ze Staten Island jménem Matthew a Maria Emanuelovi, kteří si léta mysleli, že rezavá kovová krabice zahrabaná pod stromy na konci jejich zahrady je jen staré elektrické zařízení. Nikdy se neobtěžovali do ní pořádně nahlédnout.

Z krabice se vyklubal trezor

Manželé se nakonec rozhodli prozkoumat záhadnou truhlu, když potřebovali z cesty odstranit spadané stromy. Přivolali si dokonce odbornou pomoc, protože stromy byly velmi těžké a jen ve dvou by to nezvládli. Tehdy také zjistili, že to, co celou dobu považovali za starou rezavou krabici, byl ve skutečnosti celou dobu zrezivělý trezor.

https://www.tudasfaja.com/

Když se jim ho po delší době podařilo otevřít, manželé nemohli uvěřit tomu, co se v něm nacházelo. Bylo to pořádné překvapení. Našli v něm diamanty, prsteny, zlato a tisíce dolarů v hotovosti. Ale to nebylo vše, ještě jedna zajímavá věc uvnitř trezoru čekala na objevení, a to kousek papíru s adresou. Zjistili, že adresa patří sousednímu domu.

Čtěte také: Muž koupil ojeté auto a nemohl uvěřit tomu, co našel v kastlíku

https://www.tudasfaja.com/

Poklad vrátili sousedům

Matthew neváhal a rozhodl se na sousedy zazvonit. Překvapených sousedů se zeptal, zda je náhodou někdy v minulosti nevykradli. K jeho překvapení se to opravdu stalo. Podle policejního oddělení se v roce 2011 krátce po Vánocích vloupali do jejich domu neznámí zloději, kteří odcizili jedinou věc – trezor s penězi a předměty v celkové hodnotě 52 000 dolarů.

Co byste dělali vy, pokud byste zjistili, že je u vás na zahradě zakopaný takový poklad? Matthew a Maria Emanuelovi se zachovali naprosto příkladně. Dvojice totiž vrátila obsah trezoru, i když poměrně poničený zubem času, právoplatným majitelům, kteří jim za to byli nesmírně vděční. I když mnoho lidí jejich akci nechápe, Maria uvedla, že ani nepřemýšleli o tom, že by si věci z trezoru nechali, protože nebyly jejich. Tento příběh dokazuje, že poctivost ještě nezmizela.

Zdroj: tudasfaja.com