Lahodný pěnový krém: Skvělý do dezertů a vrstvených koláčů, ale i do skleněných pohárů jako pochoutka!

Ochutnali jste již někdy bavorský krém? Tímto receptem si jej můžete připomenout. Magie, kterou vyčarujete pomocí smetany a másla, to je chuť, která se jen tak rozplývá na jazyku. Otevřete dveře fantazii a vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Navíc tento krém můžete použít jako náplň do koláčů nebo do palačinek. Stejně s ním však můžete potřít dorty a jiné zákusky.

.

Co budete potřebovat

  • 300 ml mléka
  • cukr dle chuti (my dáváme 60 gramů práškového)
  • 3 žloutky
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 polévkovou lžíci želatiny
  • vanilkový lusk

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Žloutky s cukrem dáme do hrnce a metličkou na mírném ohni mícháme. Když se hmota trochu zahřeje a zhoustne, přidáme mléko a zahříváme po dobu asi 10 minut. Stále mícháme. Hmotu nesmíme přivést do varu, na to pozor! Následně hrnec odstraníme z plamene a dáme stranou.

Smetanu si smícháme s vanilkovým extraktem nebo zrnky z vanilkového lusku. Želatinu si namočíme podle návodu. Nalijeme ji k mléku, dobře zamícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Následně přidáme smetanu a dobře promícháme, aby nám vznikl hustý krém. Navrstvíme do dezertních misek a necháme ztuhnout v chladničce. Tento dezert náramně připomíná italskou panna cottu. Dobrou chuť.

Čtěte také: 10 zaručených způsobů, jak zjistit, zda se jedná o pravé máslo!

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Náš tip!

Namísto zakysané smetany můžete použít i jemný tvaroh nebo bílý jogurt. Pokud máte raději krémovější chuť, jednoduše si vyšlehejte jednu šlehačku a namísto zakysané smetany vyzkoušejte tuto variantu.

Tento dezert skvěle chutná sám o sobě, politý například karamelem nebo vanilkovým krémem, či politý s troškou čokolády. Přidejte ovoce, které máte rádi, máslové sušenky a dezert je na světě!