Lahodný pěnový krém: Skvělý do dezertů a vrstvených koláčů, ale i do skleněných pohárů jako pochoutka!

Ochutnali jste již někdy bavorský krém? Tímto receptem si jej můžete připomenout. Magie, kterou vyčarujete pomocí smetany a másla, to je chuť, která se jen tak rozplývá na jazyku. Otevřete dveře fantazii a vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Navíc tento krém můžete použít jako náplň do koláčů nebo do palačinek. Stejně s ním však můžete potřít dorty a jiné zákusky.

.

Co budete potřebovat

  • 300 ml mléka
  • cukr dle chuti (my dáváme 60 gramů práškového)
  • 3 žloutky
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 polévkovou lžíci želatiny
  • vanilkový lusk

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Žloutky s cukrem dáme do hrnce a metličkou na mírném ohni mícháme. Když se hmota trochu zahřeje a zhoustne, přidáme mléko a zahříváme po dobu asi 10 minut. Stále mícháme. Hmotu nesmíme přivést do varu, na to pozor! Následně hrnec odstraníme z plamene a dáme stranou.

Smetanu si smícháme s vanilkovým extraktem nebo zrnky z vanilkového lusku. Želatinu si namočíme podle návodu. Nalijeme ji k mléku, dobře zamícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Následně přidáme smetanu a dobře promícháme, aby nám vznikl hustý krém. Navrstvíme do dezertních misek a necháme ztuhnout v chladničce. Tento dezert náramně připomíná italskou panna cottu. Dobrou chuť.

Čtěte také: Tato žena dokázala šokovat celý svět. Nejenom proto, že se stala nejstarší matkou na světě, ale také proto, jak si dokázala seřadit všechny své priority. Nutno říci, že je to právě ona, kdo zaujala celý svět. Čím?

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Náš tip!

Namísto zakysané smetany můžete použít i jemný tvaroh nebo bílý jogurt. Pokud máte raději krémovější chuť, jednoduše si vyšlehejte jednu šlehačku a namísto zakysané smetany vyzkoušejte tuto variantu.

Tento dezert skvěle chutná sám o sobě, politý například karamelem nebo vanilkovým krémem, či politý s troškou čokolády. Přidejte ovoce, které máte rádi, máslové sušenky a dezert je na světě!