Omeleta je u nás velmi známá jako forma snídaně. Tato vydatná italská verze je spíše vhodnější jako oběd nebo večeře. Tato pochoutka s bramborami, špenátem a ricottou určitě stojí za vyzkoušení.
Co budete potřebovat
- 8 vajíček
- 450 g špenátu
- 200 g chřestu
- 2-3 ks mladé cibule
- 2 brambory
- 20 g másla
- 125 g ricotty
- špetku provensálského koření
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 PL olivového oleje
Jak na to?
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Následně je mírně osmažíme na másle.
V druhé pánvi si na olivovém oleji osmažíme cibuli, ke které přidáme nahrubo nakrájený chřest a špenát. Za občasného míchání necháme na ohni přibližně 3-5 minut.
K zelenině přidáme brambory, sůl a pepř.
V misce umícháme vajíčka s polovinou ricotty a vylijeme na zeleninu. Na vrch přidáme zbylou ricottu a sůl a ponecháme na ohni 3 minuty.
Pánev vložíme do trouby předehřáté na 180°C a necháme péct dalších 10-15 minut.
Před podáváním posypeme provensálským kořením. Dobrou chuť!
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Náš tip!
Na tento recept budete potřebovat pánev s odnímatelnou rukojetí, neboť se bude vkládat do trouby.