Když jsem se naučila omeletu podle tohoto rychlého receptu, doma si ji všichni zamilovali. Připravte si ji podle světově známého šéfkuchaře i Vy!

 

 

Omeleta je u nás velmi známá jako forma snídaně. Tato vydatná italská verze je spíše vhodnější jako oběd nebo večeře. Tato pochoutka s bramborami, špenátem a ricottou určitě stojí za vyzkoušení.

Čtěte také: Skandinávská strava je jedna z nejjednodušších a nejefektivnějších diet na světě!

Co budete potřebovat

  • 8 vajíček
  • 450 g špenátu
  • 200 g chřestu
  • 2-3 ks mladé cibule
  • 2 brambory
  • 20 g másla
  • 125 g ricotty
  • špetku provensálského koření
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 PL olivového oleje

Jak na to?

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Následně je mírně osmažíme na másle.

V druhé pánvi si na olivovém oleji osmažíme cibuli, ke které přidáme nahrubo nakrájený chřest a špenát. Za občasného míchání necháme na ohni přibližně 3-5 minut.

K zelenině přidáme brambory, sůl a pepř.

V misce umícháme vajíčka s polovinou ricotty a vylijeme na zeleninu. Na vrch přidáme zbylou ricottu a sůl a ponecháme na ohni 3 minuty.

Pánev vložíme do trouby předehřáté na 180°C a necháme péct dalších 10-15 minut.

Před podáváním posypeme provensálským kořením. Dobrou chuť!

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Náš tip!

Na tento recept budete potřebovat pánev s odnímatelnou rukojetí, neboť se bude vkládat do trouby.