Když připravujeme maso, zvláště když ho smažíme, chceme, aby bylo uvnitř šťavnaté a na povrchu krásně křupavé. Někdy se to podaří více, jindy méně. Tento způsob přípravy smažených kuřecích prsou je tak úžasný, že pokud ho vyzkoušíte, stane se Vaším oblíbeným receptem. Málo ingrediencí a téměř žádný čas strávený v kuchyni. Sen každé ženy.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Co budete potřebovat
- kuřecí prsa
- 1 lžičku škrobu
- 1 lžíci citronové šťávy
- půl lžičky jedlé sody
- sůl dle chuti
- mouku na obalování
- olej na smažení
Jak na to?
Kuřecí prsa si nejdříve omyjeme, vysušíme a odblaníme. Nařízněte je na libovolně velké kousky. Buď můžete připravit tradiční řízky nebo malé nugetky. Kuřecí prsa osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte.
Přidejte citrónovou šťávu, škrob a opět promíchejte. Nechte masíčko v chladničce odstát alespoň 20 minut. Následně každý kousek obalte v mouce.
Na pánvi si dobře rozehřejte olej a kuřecí prsa smažte dozlatova. Masíčko bude křupavé, ale uvnitř šťavnaté. K těmto kuřecím nugetkám se nejvíce hodí čerstvá zelenina a různé druhy omáček, podle Vaší chuti. Dobrou chuť!