Nikdy jsem kuře nepřipravovala podobným způsobem, ale tento recept je jednoduše úžasný!

Když připravujeme maso, zvláště když ho smažíme, chceme, aby bylo uvnitř šťavnaté a na povrchu krásně křupavé. Někdy se to podaří více, jindy méně. Tento způsob přípravy smažených kuřecích prsou je tak úžasný, že pokud ho vyzkoušíte, stane se Vaším oblíbeným receptem. Málo ingrediencí a téměř žádný čas strávený v kuchyni. Sen každé ženy.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Co budete potřebovat

  • kuřecí prsa
  • 1 lžičku škrobu
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • půl lžičky jedlé sody
  • sůl dle chuti
  • mouku na obalování
  • olej na smažení

Jak na to?

Kuřecí prsa si nejdříve omyjeme, vysušíme a odblaníme. Nařízněte je na libovolně velké kousky. Buď můžete připravit tradiční řízky nebo malé nugetky. Kuřecí prsa osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte.

Přidejte citrónovou šťávu, škrob a opět promíchejte. Nechte masíčko v chladničce odstát alespoň 20 minut. Následně každý kousek obalte v mouce.

Čtěte také: Tento býk musel okamžitě k veterináři, jelikož šlo skutečně o vteřiny. Začal mít nafouklé břicho a stále to nevypadalo, že se jeho růst zastaví. Až při operaci vyšlo najevo, co bylo problémem. Tomu neuvěříte!

Na pánvi si dobře rozehřejte olej a kuřecí prsa smažte dozlatova. Masíčko bude křupavé, ale uvnitř šťavnaté. K těmto kuřecím nugetkám se nejvíce hodí čerstvá zelenina a různé druhy omáček, podle Vaší chuti. Dobrou chuť!