Nejlepší hrnečkové těsto na lívance. Všechno, co budete potřebovat jsou základní suroviny a 1 hrneček. Když je jednou ochutnáte, nebudete se jich moc nabažit!

 

 

Mnohdy přemýšlíme, jak do maličkých těl našich dětí dostat vitamíny. Nejlepší formou je ovoce, které ovšem mnoho dětí v syrovém stavu odmítá. U nás jsou tyto lívance velmi oblíbené a alespoň v takovém stavu se nám podaří prosadit u dětí jablka.

Reklama

Co budete potřebovat

  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 PL cukru
  • špetku soli
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek nastrouhaných jablek (odpovídá 2 kusům)
  • 1 lžíci oleje

Jak na to?

Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem, vanilkovým cukrem a solí.

Po částech přisypeme mouku a dbáme na to, aby nám nevznikly hrudky. Následně přimícháme nastrouhaná jablka.

Bílky utřeme na tuhý sníh a postupně ho přimícháme do těsta.

Reklama

Na rozpálené pánvi vymazané olejem pečeme lívance na středním ohni z obou stran, dokud nezískají světlehnědá barvu. Dobrou chuť!

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Náš tip!

Během pečení potírejte pánev olejem, aby se Vám lívance nepřipálily.

Reklama