Dokonalé italské těstoviny nestojí mnoho a jsou tak chutné, že se po nich budete oblizovat až za ušima. Pokud máte rádi kuřecí v kombinaci s česnekem a smetanou, jste na správné adrese. Tyto těstoviny si prostě zamilujete.
Na kuřecí těstoviny potřebujeme:
- 500 g makarónů
- 500 g kuřecích prsou
- 3 čerstvá rajčata
- 3 sladší papriky
- 200 ml smetany
- 2 stroužky česneku
- petrželku
- trochu čerstvé bazalky
- 2 PL olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Kuřecí prsa si nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme a dusíme cca 15 minut, aby prošly varem.
Rajčata oblanšírujeme ve vroucí vodě a po vyjmutí z vody dáme dolů slupku. Spolu s paprikou nakrájíme na kostičky a na chvíli ještě odložíme stranou.
Česnek si rychle osmažíme na olivovém oleji do zlatova a přidáme kuřecí maso. Spolu restujeme ještě asi 6 minut na silném ohni. Přidáme nakrájenou zeleninu a necháme dusit na mírném ohni 10 minut. Mezitím si dáme vařit těstoviny tak, abychom je konzumovali „al dente“.
Do pánve s masem a zeleninou přidáme smetanu a zahřejeme. Omáčku přidáme do uvařených těstovin a posypeme čerstvými bylinkami. Můžeme podávat.