Nebavili mě už vařit klasické sýrové makaróny, pak jsem objevila tento úžasný recept na makaróny s kuřecím masem!

 

 

Dokonalé italské těstoviny nestojí mnoho a jsou tak chutné, že se po nich budete oblizovat až za ušima. Pokud máte rádi kuřecí v kombinaci s česnekem a smetanou, jste na správné adrese. Tyto těstoviny si prostě zamilujete.

Čtěte také: Nikdy by mě to nenapadlo, ale doporučujeme vyzkoušet! Umístěte česnek a bobkový list do láhve s vodou, a buďte svědky zázraku!

Na kuřecí těstoviny potřebujeme:

  • 500 g makarónů
  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 čerstvá rajčata
  • 3 sladší papriky
  • 200 ml smetany
  • 2 stroužky česneku
  • petrželku
  • trochu čerstvé bazalky
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Kuřecí prsa si nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme a dusíme cca 15 minut, aby prošly varem.

Rajčata oblanšírujeme ve vroucí vodě a po vyjmutí z vody dáme dolů slupku. Spolu s paprikou nakrájíme na kostičky a na chvíli ještě odložíme stranou.

Česnek si rychle osmažíme na olivovém oleji do zlatova a přidáme kuřecí maso. Spolu restujeme ještě asi 6 minut na silném ohni. Přidáme nakrájenou zeleninu a necháme dusit na mírném ohni 10 minut. Mezitím si dáme vařit těstoviny tak, abychom je konzumovali „al dente“.

Do pánve s masem a zeleninou přidáme smetanu a zahřejeme. Omáčku přidáme do uvařených těstovin a posypeme čerstvými bylinkami. Můžeme podávat.