Přemýšlela jsem nad tím, jak udělat lehké chutné špagety na zdravý způsob. Pak kamarádka přišla s tímto receptem. Špagety už v létě nevařím jinak!

 

 

Brokolice je velmi oblíbenou a uznávanou ingrediencí, kterou italští šéfkuchaři často používají při přípravě těstovin. Dnes si ukážeme, jak připravit originální italské brokolicové Spaghettini. Jsou to tenké špagety, které jsou ale mnohem chutnější a v kombinaci s brokolicí a černými olivami Vás absolutně dostanou.

Reklama

Na tyto těstoviny potřebujeme

  • 175 g Spaghettini (to jsou tenké špagety, jsou chutnější a rychleji uděláno, ale můžete použít i klasické špagety)
  • 250 g brokolice
  • 3 PL olivového oleje
  • 100 g černých oliv
  • 50 g tvrdého sýra (nejlépe goudy)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Těstoviny si uvaříme na způsob „al dente“.

Prolisovaný stroužek česneku podusíme v oleji, vložíme brokolici rozdělenou na menší růžičky a smažíme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme nasekané olivy.

Směs s brokolicí a olivami přilijeme do hotových těstovin a zahřejeme.

Reklama

Servírujeme ve velkém hlubším talíři ozdobené nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

Reklama