Brokolice je velmi oblíbenou a uznávanou ingrediencí, kterou italští šéfkuchaři často používají při přípravě těstovin. Dnes si ukážeme, jak připravit originální italské brokolicové Spaghettini. Jsou to tenké špagety, které jsou ale mnohem chutnější a v kombinaci s brokolicí a černými olivami Vás absolutně dostanou.
Reklama
Na tyto těstoviny potřebujeme
- 175 g Spaghettini (to jsou tenké špagety, jsou chutnější a rychleji uděláno, ale můžete použít i klasické špagety)
- 250 g brokolice
- 3 PL olivového oleje
- 100 g černých oliv
- 50 g tvrdého sýra (nejlépe goudy)
- 1 stroužek česneku
- sůl
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Těstoviny si uvaříme na způsob „al dente“.
Prolisovaný stroužek česneku podusíme v oleji, vložíme brokolici rozdělenou na menší růžičky a smažíme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme nasekané olivy.
Směs s brokolicí a olivami přilijeme do hotových těstovin a zahřejeme.
Reklama
Servírujeme ve velkém hlubším talíři ozdobené nastrouhaným sýrem.
Dobrou chuť!
Reklama