Vepřová panenka se stále častěji používá při přípravě těstovin, což v minulosti nebylo zcela standardní. Přestože se tato kombinace moc neupřednostňovala, labužníci jí přišli na chuť a v současnosti se běžně nachází v jídelních lístcích italských restaurací. Nejlépe se hodí k oblíbeným fettuccine, čili širokým nudlím.
Na tento recept budeme potřebovat:
- 500g vepřové panenky
- 400 g fettuccine (široké nudle)
- smetanu ke šlehání dle chuti
- česnek
- 1 cibuli
- olej
- petržel nebo bazalku
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Na pánvi si předehřejeme olej a přidáme na něj vepřovou panenku. Restujeme ze všech stran na mírném ohni, aby se udělala. Když maso začne hnědnout, přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Dochutíme solí a pepřem a necháme proběhnout teplem dokud panenka nebude připravena podle toho, jak ji máte rádi.
Když je maso hotové podle Vašich představ (u nás ji děláme středně propečenou), přidáme trochu smetany a necháme vyredukovat. Pokud se Vám zdá omáčka řídká, přidejte máslo. K omáčce protlačíme česnek. Maso si odložíme stranou, těstoviny promícháme se smetanovou omáčkou a servírujeme tak, že masíčko položíme navrch těstovin a posypeme petrželkou nebo bazalkou.
Dobrou chuť!