Můj muž miluje vepřovou panenku na všechny způsoby. Tyto úžasné fettucciny mu však jednoznačně učarovaly!

 

 

Vepřová panenka se stále častěji používá při přípravě těstovin, což v minulosti nebylo zcela standardní. Přestože se tato kombinace moc neupřednostňovala, labužníci jí přišli na chuť a v současnosti se běžně nachází v jídelních lístcích italských restaurací. Nejlépe se hodí k oblíbeným fettuccine, čili širokým nudlím.

Čtěte také: Nejšťavnatější masové koule pečené v troubě v lahodné dietní krustě. U nás se sní vždy dva pekáče

Na tento recept budeme potřebovat:

  • 500g vepřové panenky
  • 400 g fettuccine (široké nudle)
  • smetanu ke šlehání dle chuti
  • česnek
  • 1 cibuli
  • olej
  • petržel nebo bazalku
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Na pánvi si předehřejeme olej a přidáme na něj vepřovou panenku. Restujeme ze všech stran na mírném ohni, aby se udělala. Když maso začne hnědnout, přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Dochutíme solí a pepřem a necháme proběhnout teplem dokud panenka nebude připravena podle toho, jak ji máte rádi.

Když je maso hotové podle Vašich představ (u nás ji děláme středně propečenou), přidáme trochu smetany a necháme vyredukovat. Pokud se Vám zdá omáčka řídká, přidejte máslo. K omáčce protlačíme česnek. Maso si odložíme stranou, těstoviny promícháme se smetanovou omáčkou a servírujeme tak, že masíčko položíme navrch těstovin a posypeme petrželkou nebo bazalkou.

Dobrou chuť!