Zasedl za piano, položil ruce na klávesy… Po zaznění posledních tónů bylo jasné, že Tokio postupuje v talentové soutěži dál!

Život se s některými lidmi nemazlí a osud jim servíruje těžké chvíle. Jsou ale tací, kteří nepřízeň osudu zdolají a neskončí na ulici nebo v márnici. Přátelé Tokia Myerse už nežijí nebo jsou ve vězení. On se však vydal z problémové čtvrti na okraje Londýna zcela jiným směrem. Dnes doprovází největší hudební hvězdy na klavír a vyprodává koncertní sály. V roce 2017 vystoupil s remixem v britské talentové soutěži. Dnes má video s jeho vystoupením přes 56 milionů zhlédnutí!

https://sv.stories.newsner.com/

Přežil a uspěl

Na okraji Londýna jsou oblasti, kde není snadné najít sám sebe. Torville Jones, který je známý pod uměleckým jménem Tokio Myers, to moc dobře ví. V roce 1995, kdy řádily v okolí školy gangy, byl přímo před jeho očima ubodán ředitel školy Philip Lawrence, který se snažil pomoci žákovi při napadení železnou tyčí. Ředitel při obraně žáka zemřel a tato událost poznamenala chlapce navždy, upnul se k hudbě a dnes vděčí za svůj život klavíru. Zatímco jeho kamarádi už nejsou mezi živými nebo sedí ve vězení, on vnáší lidem do života pomocí tónů hudby radost.

https://sv.stories.newsner.com/

Šance v talentové soutěži

Tokio se přihlásil jako mnoho jiných do talentové soutěže Británie má talent, protože toužil uspět. V dnešní době se lidé snaží získat pozornost skrze sociální média nebo na internetu, stále je však možnost upoutat sledující i pomocí tradičních způsobů, které se nabízí v soutěžích vysílaných na televizních kanálech. V té době 22letý Tokio měl pouze jednu šanci, jak předvést, co umí. A nechtěl ji promarnit. Vybral proto skladbu, která je jeho srdci nejbližší.

Čtěte také: Vězni vzali spravedlnost do svých rukou a potrestali vraha malého dítěte

https://sv.stories.newsner.com/

Remix Debussyho a Eda Sheerana

Čím přesvědčit porotu, aby jej poslala dál? Jakou skladu vybrat? Věděl, co chce předvést, proto usedl za piano, položil své ruce na klávesy a začal. Emotivní mix skladeb od Clauda Debussyho a Eda Sheerana byl ten nejlepší, který mohl vybrat. Porota byla z jeho výkonu unešená, publikum tleskalo ve stoje. Tokio Myers nejen postoupil do dalšího kola, ale kluk ze čtvrti, kde nikdo nechce žít, také talentovou soutěž v roce 2017 vyhrál.

Zdroj: sv.stories.newsner.com