Na předčasné stárnutí pokožky může mít značný vliv i to, co jíme. Špatná výživa totiž vede ke skvrnám, zarudnutí, otokům a vysoušení kůže. Navíc pokud jejím vlivem přibereme, i to se odrazí na vzhledu naší kůže. Některé potraviny mohou dokonce vyvolat zánět ve střevě, který se na obličeji rovněž projeví. Jaké potraviny byste si proto měli odpustit?
Alkohol a cukr
Pokud si všimnete vrásek pod očima, linek nebo skvrn mezi obočím, dehydratované pokožky a zarudnutí v obličeji, možná pijete příliš mnoho alkoholu. Ten umožňuje toxinům ze střevních bakterií proniknout do jater, což vede k zánětu a zjizvení. Zvrátit proces do jisté míry pomohou vlašské ořechy, které jsou plné antioxidantů a omega 3 mastných kyselin.
Nadměrná konzumace cukru způsobuje dehydrataci a změnu barvy kůže, nejčastěji zešednutí. Navíc může způsobit váčky pod očima a skvrny po celém obličeji. Přispívá ke zvýšení krevního tlaku a riziku srdečních onemocnění. Místo po sladkostech raději sáhněte po špenátu, brokolici, bramborách a potravinách, které pomáhají hladinu cukru v krvi regulovat.
Lepek a mléko
Lepek je protein, který se nachází v pšenici, žitu a ječmenu. Pokud budete jíst příliš mnoho pečiva, těstovin a jiných potravin s obsahem lepku, na obličeji se objeví zarudnutí, otoky, červené skvrny na čele a tmavé skvrny na bradě. Lepkové potraviny zkuste alespoň částečně nahradit pohankou, quinoou a jáhly. Na otoky přikládejte kostku ledu zabaleného v ručníku nebo plátky okurek.
Mléko a mléčné výrobky, jako jsou sýry a jogurty, mohou při nadměrné konzumaci způsobit váčky pod očima a pupínky po celém obličeji včetně brady. Až 75 % lidí trpící intolerancí na laktózu má také problémy s trávením. Odborníci se domnívají, že nejhorší problémy způsobuje odstředěné mléko. Pupínků a jizev na obličeji se nedotýkejte, používejte antibakteriální přípravky a vyhněte se silnému make-upu.
Zdroj: newsitamea.gr