Kdo neochutnal, nemůže seoudit, ale ví se, že mandlové mléko je opravdu něco fantastického. Mandlové mléko obsahuje minimum cukru, tuků a karbohydrátů. Mandlové mléko můžete pít samostatně, ale je skvělé i s kaší, do smoothie a kávy. Nebojte se toho a vyzkoušejte. Slibujeme, že nebudete litovat a už nikdy více nekoupíte to z obchodu.
Mléko vydrží v chladu 2 dny, takže doporočujeme dělat vždy čerstvé.
Co budete potřebovat
1 hrnek mandlé
2 hrnky vody ( na namáčení )
Libovolné: cukr, javorový sirup, med, vanilka či jiná esence
Postup
Mandle si dejte přes noc namočit do vody, nejlépe uděláte, když tomu obětujete i 2 dny. Mandle budou vláčnější a mnohem lepší na použití.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak budete mít mandle připravené, opláchněte pod vodou, nechte okapat a vložte do mixéru.
Mandle trochu nadrťte a poté nechte 2 minuty mixovat na nejvyšší výkon.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Poté mandle vyjměte a přeceďte přes jemný cedník, pokud můžete, tak nejlépe i přes jemnou látku a vymačkejte všechnu tekutinu. Výslednou tekutinu můžete dochutit pomocí zmíněných sladidel.
Zbytek mandlí rozhodně nevyhazujte, můžete je použít do ovesné kaše nebo na pečení sušenek. Pokud chcete můžete zbytek mandlí zmrazit a nebo usušit pro jejich delší trvanlivost.