Máme pro Vás jedinečný domácí recept, jak si vyrobit chutné mandlové mléko.

Kdo neochutnal, nemůže seoudit, ale ví se, že mandlové mléko je opravdu něco fantastického. Mandlové mléko obsahuje minimum cukru, tuků a karbohydrátů. Mandlové mléko můžete pít samostatně, ale je skvělé i s kaší, do smoothie a kávy. Nebojte se toho a vyzkoušejte. Slibujeme, že nebudete litovat a už nikdy více nekoupíte to z obchodu.
Mléko vydrží v chladu 2 dny, takže doporočujeme dělat vždy čerstvé.

Co budete potřebovat
1 hrnek mandlé
2 hrnky vody ( na namáčení )
Libovolné: cukr, javorový sirup, med, vanilka či jiná esence

Postup
Mandle si dejte přes noc namočit do vody, nejlépe uděláte, když tomu obětujete i 2 dny. Mandle budou vláčnější a mnohem lepší na použití.

Čtěte také: Fantastická prošívaná deka s čoko krémem a banány

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak budete mít mandle připravené, opláchněte pod vodou, nechte okapat a vložte do mixéru.

Mandle trochu nadrťte a poté nechte 2 minuty mixovat na nejvyšší výkon.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Poté mandle vyjměte a přeceďte přes jemný cedník, pokud můžete, tak nejlépe i přes jemnou látku a vymačkejte všechnu tekutinu. Výslednou tekutinu můžete dochutit pomocí zmíněných sladidel.

Zbytek mandlí rozhodně nevyhazujte, můžete je použít do ovesné kaše nebo na pečení sušenek. Pokud chcete můžete zbytek mandlí zmrazit a nebo usušit pro jejich delší trvanlivost.