Tento recept jsem našla na internetu, ale rozhodla jsem se ho vylepšit. Jemný smetanový krém si oblíbila celá rodina a kiwi dodává koláči letní svěžest a příjemně nakyslý podtón. Koláč je možné připravit i do 30 minut.
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 10 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 4 vajíčka
- 7 dkg hladké mouky
- 2 PL kakaového prášku
- 1/2 balení prášku do pečiva
Na krém:
- 2,5 dl smetany ke šlehání
- 450 g zakysané smetany
- 3 PL moučkového cukru
- šťávu z poloviny citronu
- 3 ks kiwi
Na polití:
- 1 balení želatiny
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Cukr rozmícháme se žloutky a máslem. Bílky utřené na pěnu opatrně vmícháme do směsi, následně přidáme i mouku s kypřícím práškem a kakaem. Těsto vylijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme ho na 180°C přibližně 20 minut.
Smetanu na šlehání vyšleháme na pěnu a přimícháme do ní zakysanou smetanu, cukr a citrónovou šťávu. Takto připravený krém naneseme na vychladlé těsto a poklademe na něj plátky kiwi.
Želatinu si připravíme v 2,5-3 dl vody s 2 lžícemi cukru. Po sevření vody, povaříme želatinu ještě pár minut. Necháme ji trochu vychladnout a lžící naneseme na koláč.
Minimálně na hodinu před podáváním necháme koláč ztuhnout v chladničce. Dobrou chuť!