Kiwi kostky: Jeden z nejoblíbenějších zákůsků, který vypadá úžasně a očarujete s ním každou návštěvu!

 

 

Tento recept jsem našla na internetu, ale rozhodla jsem se ho vylepšit. Jemný smetanový krém si oblíbila celá rodina a kiwi dodává koláči letní svěžest a příjemně nakyslý podtón. Koláč je možné připravit i do 30 minut.

Čtěte také: Budete překvapeni co se stane, když rajčata zalijete vodou s jednou ingrediencí používanou na pečení. Tento muž to vyzkoušel a nemohl věřit vlastním očím. Jaký vliv má tato unikátní zálivka na úrodu?

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 10 dkg másla
  • 10 dkg cukru
  • 4 vajíčka
  • 7 dkg hladké mouky
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1/2 balení prášku do pečiva

Na krém:

  • 2,5 dl smetany ke šlehání
  • 450 g zakysané smetany
  • 3 PL moučkového cukru
  • šťávu z poloviny citronu
  • 3 ks kiwi

Na polití:

  • 1 balení želatiny

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Cukr rozmícháme se žloutky a máslem. Bílky utřené na pěnu opatrně vmícháme do směsi, následně přidáme i mouku s kypřícím práškem a kakaem. Těsto vylijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme ho na 180°C přibližně 20 minut.

Smetanu na šlehání vyšleháme na pěnu a přimícháme do ní zakysanou smetanu, cukr a citrónovou šťávu. Takto připravený krém naneseme na vychladlé těsto a poklademe na něj plátky kiwi.

Želatinu si připravíme v 2,5-3 dl vody s 2 lžícemi cukru. Po sevření vody, povaříme želatinu ještě pár minut. Necháme ji trochu vychladnout a lžící naneseme na koláč.

Minimálně na hodinu před podáváním necháme koláč ztuhnout v chladničce. Dobrou chuť!