Kočky, které si neuvědomují, jak jsou obrovské

Kočky jsou jedinečná stvoření, která obohacují náš život. Všichni si domů pořizujeme některý z druhů domácích koček a máme pocit, že víme, do čeho se pouštíme. Výchova těchto malých tvorů může být velmi náročná. Jejich povaha ale rozhodně není to jediné, co vás může v životě s kočkou překvapit. Mnoho majitelů bylo překvapených také jejich velikostí v dospělosti.

Kolik běžně váží domácí kočky?

Obecně platí, že ideální hmotnost pro kočky závisí na jejich plemeni. Většina koček váží mezi 4 až 5 kilogramy. A většina koček se dožívá věku 12 až 18 let. Vždy se ale musíte dívat na konkrétní druh kočky, který si domů pořizujete. Někdy se stane, že tvorové překvapí své majitele, protože si o nich nezjistili dostatečné množství informací. A jindy se jednoduše dostanou do obřích rozměrů bez zjevného důvodu a patří mezi velké exempláře svého druhu.

Jaké druhy domácích koček jsou největší?

Chcete-li mít lepší šanci na domácího obra, můžete si zvolit jeden z několika druhů. Z chovných druhů koček můžete vybírat mainskou mývalí kočku, lesní, norskou nebo sibiřskou kočku. Právě tyto druhy se dorůstají největších rozměrů. To ale vždy neznamená, že se budou podle své velikosti chovat. Některé z nich totiž mají stále pocit, že jsou stejně velké jako jejich přátelé jiného druhu. A jejich majitelé s nimi mají někdy těžké pořízení.

Čtěte také: Máma Ornelly Koktové Monika Bianis má již dost dceřiných lží! Hodlá s ní veřejně zúčtovat!

Velké kočky, které se chovají jako malé kočky

To, že máte doma tohoto obra, neznamená, že jsou méně roztomilé. Máte jen více jemné srsti k milování. Větší tlapky a chlupaté kožichy jsou rozkošné bez ohledu na velikost. Mnoho z těchto mazlíčků stále sedí svým majitelům na klíně, usínají na jejich hrudníku nebo se nechávají nosit.

Ve skutečnosti jsou ale velké jako menší pes, takže s nimi jejich majitelé mají hodně práce. I přesto je milují a užívají si velkých chlupáčů, kteří se s nimi každý den mazlí stejně, jako když byla malá koťátka.

Zdroj: animalchannel.co