Chcete-li uspořádat malou oslavu bez zvláštní příležitosti, nebo prostě zavolat přátele na návštěvu a nevíte co upéct, máme pro Vás tip. Vychutnejte si voňavý a slaďoučký pamlsek, který připravíte snadno a bez větší námahy už za pár minut. Svěží broskvový dort je to nejlepší řešení na teplé dny.
Co budete potřebovat
- 250 g polohrubé mouky
- 120 g másla
- špetku soli
- 3 Pl vody
- 500 g jemného tvarohu
- 1 balíček vanilkového cukru
- trochu citrónové kůry
- 180 g krystalového cukru
- 250 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 3 lžičky škrobu
- 400 g konzervovaných broskví
Jak na to?
Máslo si rozpusťte, smíchejte ho s moukou a solí, přidejte vodu a prohněťte těsto. Uložte jej do chladničky na přibližně 20 minut.
V hlubší míse si pomocí ručního mixéru důkladně smíchejte tvaroh, vejce, cukr, škrob, citronovou kůru, vanilkový cukr a kysanou smetanu.
Těsto dejte do dortové formy vystlané pečícím papírem tak, abyste pokryli i okraje. Potom ho na několika místech propíchejte vidličkou, aby se z koláče odpařila vlhkost. Samotné těsto bez náplně dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů přibližně na 10 minut.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Když se těsto předpečeme, vyndejte ho z trouby a vylijte do něj tvarohovo smetanovou nádivku. Na vrch naskládejte broskve. Ovoce zatlačte do nádivky, aby z něj trčel jen vrch.
Snižte teplotu v troubě na 170 stupňů a koláč pečte ještě 40 minut.
Po upečení nechte dort vychladnout, posypte ho práškovým cukrem a podávejte. Tento dezert je hotové nebíčko v tlamičce a zvládnou ho připravit i úplní začátečníci. Přejeme dobrou chuť!