Všichni se mě ptají na tento recept. Je akorát sladký s krémovým tvarohem a navíc obsahuje jen málo kalorií!

 

Chcete-li uspořádat malou oslavu bez zvláštní příležitosti, nebo prostě zavolat přátele na návštěvu a nevíte co upéct, máme pro Vás tip. Vychutnejte si voňavý a slaďoučký pamlsek, který připravíte snadno a bez větší námahy už za pár minut. Svěží broskvový dort je to nejlepší řešení na teplé dny.

Co budete potřebovat

  • 250 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • špetku soli
  • 3 Pl vody
  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trochu citrónové kůry
  • 180 g krystalového cukru
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 3 lžičky škrobu
  • 400 g konzervovaných broskví

Jak na to?

Máslo si rozpusťte, smíchejte ho s moukou a solí, přidejte vodu a prohněťte těsto. Uložte jej do chladničky na přibližně 20 minut.

Čtěte také: Koupil několik balení alobalu, což jsem vůbec nechápala. Až když se pustil do práce a ukázal mi výsledek, tak mi to došlo. Nikdy jsem nevěřil, k čemu všemu se dá obyčejný alobal použít

V hlubší míse si pomocí ručního mixéru důkladně smíchejte tvaroh, vejce, cukr, škrob, citronovou kůru, vanilkový cukr a kysanou smetanu.

Těsto dejte do dortové formy vystlané pečícím papírem tak, abyste pokryli i okraje. Potom ho na několika místech propíchejte vidličkou, aby se z koláče odpařila vlhkost. Samotné těsto bez náplně dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů přibližně na 10 minut.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Když se těsto předpečeme, vyndejte ho z trouby a vylijte do něj tvarohovo smetanovou nádivku. Na vrch naskládejte broskve. Ovoce zatlačte do nádivky, aby z něj trčel jen vrch.

Snižte teplotu v troubě na 170 stupňů a koláč pečte ještě 40 minut.

Po upečení nechte dort vychladnout, posypte ho práškovým cukrem a podávejte. Tento dezert je hotové nebíčko v tlamičce a zvládnou ho připravit i úplní začátečníci. Přejeme dobrou chuť!