Odborník radí: Pokud si budete masírovat obličej podle tohoto návodu, zbavíte se vrásek na čele, kolem očí na krku i dekoltu!

Při pohledu do zrcadla žádnou z nás nepotěší pohled na vrásky. Kůži na čele, při očích či rtech si podvědomě natahujeme a sledujeme, jaké by to bylo s vyhlazenou a napnutou kůží. I když si to neuvědomujeme, právě těmito dotyky se přibližujeme k účinné metodě, kterou vyvinul ruský chiropraktik Alexander Smirnov. Tento odborník ženám radí, jak se vlastní pomocí zbavit nežádoucích vrásek. Postačí na to jen pár jednoduchých pohybů denně, a díky krátké masáži obličeje bude Vaše pleť krásně napnutá.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Z vrásek na obličeji si mnoho žen dělá těžkou hlavu. Tyto malé signály stárnutí nás trápí zejména v okolí očí, úst a čela, no málokdo ví, že s nimi můžeme skoncovat i samy. Jednoduchý návod, který navíc nezabere mnoho času je účinnou metodou, díky které bude Vaše pleť napnutá a vrásky vyhlazené.

Cvičení, které Vám zabere jen pět minut denně je nenáročné, ale účinné. Vyvinul ho ruský chiropraktik Alexandr Smirnov a doporučuje ho všem ženám, ať už jste překročili práh padesátky nebo máte čerstvých pětadvacet let.

Čtěte také: Maso po Srbsku prostě musíte vyzkoušet. Rychle a jednoduše, v jednom jediném pekáči si připravíte pochoutku, po které se budete ještě hodně dlouho oblizovat. Jak na to?

Obličejové cvičení jsou nejen účinným způsobem, jak se zbavit vrásek, skvěle fungují i ​​jako prevence před jejich vytvářením. Pohyby svalů se zlepšuje krevní oběh v oblasti obličeje i mozku. Díky tomu se vyhneme špatnému fungování lymfatického systému, který je zodpovědný za odbourávání „odpadů“. Pokud lymfatický systém nefunguje správně, v těle se nám hromadí nepotřebné látky, zanášejí se cévy a kromě zdravotních problémů to může být zelená i pro estetické nedokonalosti.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Následujícími pohyby, z nichž se obličejové cvičení sestává, se vyhnete vráskám, abnormální pigmentaci kůže, ale i problémům s akné. Udržte si mladistvý vzhled touto metodou, kterou si oblíbíte.

Nezapomeňte

Před masáží si pleť vždy umyjte a následně ošetřete čistící pleťovou vodou.

Po cvičení si pokožku znovu ošetřete. V případě rozsáhlých zánětů kůže nebo bradavic se tato masáž nedoporučuje.

Po cvičení na obličej naneste lehký hydratační krém, který je vhodným doplňkem masáže.

To, jak masáž provést, si můžete prohlédnout v následujícím videu. Pomocí tlaku prstů si jakoby roztahujte kůži na různých oblastech. Začít můžete na dekoltu a malým roztažením prstů od sebe masírujte plochy těla. Následně přejděte na zadní stranu krku a pohyb směrem od obratlů k vnější straně opakujte.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Pak přejdeme na masáž kůže v oblasti čelisti a spodní strany brady. Následně stejnými pohyby pokračujeme mezi spodním rtem a bradou, kde ochabuje kůže nejdříve. Pak prsty přesuneme na vrchní čelist po stranách nosu a potom začneme vyhlazovat oblast pod očima. Právě zde se často tvoří vrásky, kůže ztrácí pružnost, či vznikají nepěkné váčky. Na závěr promasírujeme nadočnicové oblouky a čelo, a znovu rychle přejdeme části obličeje, dekoltu a krku.

Po masáži na obličej naneseme lehký krém a masáž opakujeme každý den. Je důležité věnovat se této masáži pravidelně, což není složité, protože zabírá jen pár minut. Již po třech týdnech můžete pozorovat celkové zlepšení vzhledu pleti.