Období grilovaček je tu a my pro Vás máme skvělý recept na grilovaná prsa s ostružinovou polevou.

Myslím si, že se opravdu nic nevyrovná 2 odlišným chutím, které spojíte dohromady. Dle mého to je nejlepší kombinace spojit sladkou a slanou chuť dohromady. Skvěle to nabudí Vaše chuťové buňky a Vy si tak vychutnáte skvělý oběd či večeři. Určitě se tomu nebraňte a vyzkoušejte něco nového, co Vás mile překvapí. Jsem si jistá, že tím ohromíte i Vaše
hosty.

Ingredience

Marináda
2 hrnky rozmačkaných ostružin
1 hrnek olivového oleje
1/2 hrnek balsamika
trochu ostré omáčky dle vašeho výběru
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce steakového koření
6 vykostěných kuřecích prsou

Poleva
1/2 hrnku ledové vody
1 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 hrnku krupicového cukru
1/4 hrnku balsamika
1 hrnek ostružin

Čtěte také: Tato úžasná a jednoduchá metoda udělá vaše orchideje neodolatelnými. Co na ně budete potřebovat? Jenom jednu jedinou věc, která je běžně pouze odpad. Vy ji však už nikdy nevyhodíte. Proč?

Postup

Ostružiny si rozmačkejte v hrníčku a poté přendejte do uzavíratelného sáčku společně s olivovým olejem, 1/2 balsimka, ostré omáčky, 2 lžícemi cukru a steakové koření. Přidejte kuřecí prsa a pořádně promíchejte.

Sáček dejte do lednice a nechte odpočinout alespoň 4 hodiny. Jednou za čas sáček otočte.

Poté můžete prsa položit na gril a vychutnávat si tu skvělou vůni.

Mezitím si připravte polevu – v menším rendlíku smíchejte ledovou vodou a kukuřičný škrob. Poté přidejte cukr, balsamiko a ostružiny. Vše důkladně promíchejte a ostružiny pořádně rozmačkejte. Dejte na plotnu a vařte asi 4 minuty na mírném ohni.

Jak budou kuřecí prsa hotová, můžete hned servírovat s připravenou polevou.

[hana-code-insert name=’google‘ /]