Období grilovaček je tu a my pro Vás máme skvělý recept na grilovaná prsa s ostružinovou polevou.

Myslím si, že se opravdu nic nevyrovná 2 odlišným chutím, které spojíte dohromady. Dle mého to je nejlepší kombinace spojit sladkou a slanou chuť dohromady. Skvěle to nabudí Vaše chuťové buňky a Vy si tak vychutnáte skvělý oběd či večeři. Určitě se tomu nebraňte a vyzkoušejte něco nového, co Vás mile překvapí. Jsem si jistá, že tím ohromíte i Vaše
hosty.

Ingredience

Marináda
2 hrnky rozmačkaných ostružin
1 hrnek olivového oleje
1/2 hrnek balsamika
trochu ostré omáčky dle vašeho výběru
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce steakového koření
6 vykostěných kuřecích prsou

Poleva
1/2 hrnku ledové vody
1 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 hrnku krupicového cukru
1/4 hrnku balsamika
1 hrnek ostružin

Čtěte také: Uložte si tento tajný recept mé prababičky na domácí chutnou Velikonoční vánočku.

Postup

Ostružiny si rozmačkejte v hrníčku a poté přendejte do uzavíratelného sáčku společně s olivovým olejem, 1/2 balsimka, ostré omáčky, 2 lžícemi cukru a steakové koření. Přidejte kuřecí prsa a pořádně promíchejte.

Sáček dejte do lednice a nechte odpočinout alespoň 4 hodiny. Jednou za čas sáček otočte.

Poté můžete prsa položit na gril a vychutnávat si tu skvělou vůni.

Mezitím si připravte polevu – v menším rendlíku smíchejte ledovou vodou a kukuřičný škrob. Poté přidejte cukr, balsamiko a ostružiny. Vše důkladně promíchejte a ostružiny pořádně rozmačkejte. Dejte na plotnu a vařte asi 4 minuty na mírném ohni.

Jak budou kuřecí prsa hotová, můžete hned servírovat s připravenou polevou.

[hana-code-insert name=’google‘ /]