Proč nezkusit i recepty ze zahraničních kuchyní? Tento fantastický recept na mléčnou rýžovou kaši Vás celkem dostane. Pochází přímo z Turecka a připravuje se v několika podobách. Tuto rýži si zamiluje celá Vaše rodina.
Budete potřebovat:
- 1 l mléka
- 400 ml vody
- 3 šálky rýže
- 200 g cukru
- 3 PL škrobu
- 2 žloutky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 PL třtinového cukru
- špetku skořice
Jak na to?
Rýži omyjte a nechte uvařit doměkka ve vodě. V misce si smíchejte žloutky s cukrem a vyšlehejte je. Během šlehání pomalu přidávejte mléko. Směs dejte na slabý oheň, aby se ohřála. Nesmí se začít vařit!
Škrob zřeďte s trochou vody. Po uvaření přidejte měkkou rýži do mléčné směsi a přidejte i vanilkový cukr a škrob rozdělejte ve vodě. Na mírném ohni vše spolu dobře promíchejte a odstavte.
Rýži naložte do keramických zapékacích misek. Rýži v miskách posypte trochou skořice a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Ještě předtím misky posypte třtinovým cukrem, který se zapeče do křupavé krusty. Aby se Vám dezert v troubě nevysušil, dejte na dno trouby plech s vodou. Když uběhne od začátku pečení 15 minut, vyndejte misky z trouby.
Rýži ještě nejezte, nechte ji zcela vychladit a dejte do lednice ztuhnout. Turci ji jedí výlučně studenou. My však víme, že je vynikající i horká. Nuž, výběr je na Vás.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Přejeme dobrou chuť!