Krémová mléčná rýže: Chutná pochoutka, která je skoro jako puding. S tímto receptem se do mléčné rýže opět zamilujete!

 

Proč nezkusit i recepty ze zahraničních kuchyní? Tento fantastický recept na mléčnou rýžovou kaši Vás celkem dostane. Pochází přímo z Turecka a připravuje se v několika podobách. Tuto rýži si zamiluje celá Vaše rodina.

Budete potřebovat:

Čtěte také: Netradiční příprava závitků z pita chlebu na mnoho způsobů – snadné a neuvěřitelně lahodné. Nevěříte? Vyberte ten nejlákavější a zkuste ho také. Bude skvělý!

  • 1 l mléka
  • 400 ml vody
  • 3 šálky rýže
  • 200 g cukru
  • 3 PL škrobu
  • 2 žloutky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 PL třtinového cukru
  • špetku skořice

Jak na to?

Rýži omyjte a nechte uvařit doměkka ve vodě. V misce si smíchejte žloutky s cukrem a vyšlehejte je. Během šlehání pomalu přidávejte mléko. Směs dejte na slabý oheň, aby se ohřála. Nesmí se začít vařit!

Škrob zřeďte s trochou vody. Po uvaření přidejte měkkou rýži do mléčné směsi a přidejte i vanilkový cukr a škrob rozdělejte ve vodě. Na mírném ohni vše spolu dobře promíchejte a odstavte.

Rýži naložte do keramických zapékacích misek. Rýži v miskách posypte trochou skořice a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Ještě předtím misky posypte třtinovým cukrem, který se zapeče do křupavé krusty. Aby se Vám dezert v troubě nevysušil, dejte na dno trouby plech s vodou. Když uběhne od začátku pečení 15 minut, vyndejte misky z trouby.

Rýži ještě nejezte, nechte ji zcela vychladit a dejte do lednice ztuhnout. Turci ji jedí výlučně studenou. My však víme, že je vynikající i horká. Nuž, výběr je na Vás.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Přejeme dobrou chuť!