Holčička poprvé řekla adoptivnímu otci „tati“ a dojala internet

Sociální média již nějakou dobu zaplňuje video malé, roztomilé holčičky, která vítá svého otce po návratu z práce. Na první pohled jde o běžné, rozkošné video rodiny. Pravda je ale mnohem krásnější, než se na první pohled může zdát. Malá holčička je totiž adoptovaná a v den své oficiální adopce řekne poprvé adoptivnímu otci „tati“.

Nádherný okamžik pro rodinu

Mnoho rodin s malými dětmi zná ten okamžik během dne. Táta se vrací z práce a děti mu nadšeně běží naproti. Chtějí ho obejmout a říct mu, co všechno během dne dělaly a jak se měly. V tomto videu je ještě něco navíc. Holčička je nadšená, když k domu přijíždí jejich auto. Ví, že se táta vrací z práce a bude s nimi zase doma. Po tom touží každé dítě.

Zde je to trochu jiné. Holčička stojí na verandě a netrpělivě očekává jeho příchod. Jakmile ho uvidí, řekne „tati“. Pro hodně lidí je to normální, ale pro tuto rodinu jde o výjimečný okamžik. Malá holčička totiž není jejich biologická dcera. Rodina ji adoptovala a tento dojemný okamžik byl přelomem v jejich životě. Jakmile její adoptivní otec přijde, ihned ji obejme a nemůže uvěřit tomu, že mu řekla „tati“.

Čtěte také: Charlotte Ella Gottová slaví 18. narozeniny! Jaké má plány se svou kariérou? Podívejte se na její příběh!

Adopce je způsob, jak poskytnout nový domov

Tato malá holčička měla velké štěstí. Dostala se do rodiny, která ji velmi miluje a vždy ji bude brát jako vlastní dceru. Bohužel ne každé dítě má tohle štěstí. Mnoho rodin se rozhodne pro adopci, protože chtějí doplnit svou rodinu o další dítě. Obzvlášť, když nemohou mít vlastní děti. Proces je to velmi dlouhý a náročný, ale na konci získáte to nejcennější v životě.

Adopce má mnoho výhod oproti pěstounské péči. V případě adopce se dítě stává doopravdy (oficiálně) součástí rodiny. Po celém světě je mnoho dětí, které se dostaly z nevyhovující rodiny a čekají na nové rodiče, kteří se jich ujmou. Proces adopce vyžaduje hodně trpělivosti a na dítě můžete čekat i celé roky. Nakonec si domů jistě odvedete malého člověka, který potřebuje vaši pomoc a lásku. A nakonec od něj také uslyšíte „tati“ nebo „mami“.

Zdroj: megasvet.si