Díky tomuto receptu můžete přinést trochu chuti Řecka i k Vám domů. Stačí vybrat zapékací mísu, smíchat pár surovin a nevídaná lahůdka je na světě. Chutná a na povrchu jemně křupavá dobrota v sobě ukrývá šťavnaté maso a to je věru kombinace, které se jen těžko odolává. Zkuste si tyto řecké zapékané těstoviny připravit podle následujícího receptu a poškádlete rodině chuťové pohárky skvělým obědem či vydatnou večeří.
Nepotřebujete žádné speciální ingredience na to, abyste si doma mohli připravit výjimečně chutné jídlo, které pochází přímo z Řecka. Recept, který si oblíbíte zejména díky jeho jednoduchosti, se stane trumfem Vašeho domácího receptáře. Garantujeme Vám, že tyto zapékané těstoviny si zamilujete už po prvním soustu.
Budeme potřebovat:
- 400 g špaget
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 středně velkou červenou cibuli
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 300 ml mléka
- 3 vejce
- 100 gramů tvrdého sýra
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
- mletou červenou papriku (dle chuti)
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 20 g strouhanky
- majoránku (dle chuti)
Jak na to?
Začneme přípravou těstovin. Špagety si uvaříme podle návodu ve slané vodě, po uvaření je scedíme.
Na pánvi si rozehřejeme olej a cibuli, kterou jsme si nakrájeli nadrobno, si osmažíme. Když cibule chytá zlatavý nádech, přimícháme k ní mleté maso a přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso hotové.
Zatím si připravíme „zálivku“. V mléce dobře rozmícháme vejce a přidáme 2 lžíce mouky. Důkladně promícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Přidáme trochu pepře a soli.
Připravíme si mísu, ve které budeme těstoviny vrstvit a následně zapékat. Na dno vysypeme strouhanku a následně přidáme polovinu špaget. Potom následuje vrstva masa, kterou přikryjeme zbylými špagetami.
Následně vše zalijeme směsí z vajec, mléka a mouky. Na vrch dáme strouhaný sýr.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, dokud se sýr nerozteče a nezíská zlatavou barvu. Následně těstoviny z trouby vyjmeme a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!