Zapečené těstoviny: Chutné a křupavé na povrchu, se šťavnatým masem uvnitř. Recept z dovolené v Řecku, na který nedám dopustit!

Díky tomuto receptu můžete přinést trochu chuti Řecka i k Vám domů. Stačí vybrat zapékací mísu, smíchat pár surovin a nevídaná lahůdka je na světě. Chutná a na povrchu jemně křupavá dobrota v sobě ukrývá šťavnaté maso a to je věru kombinace, které se jen těžko odolává. Zkuste si tyto řecké zapékané těstoviny připravit podle následujícího receptu a poškádlete rodině chuťové pohárky skvělým obědem či vydatnou večeří.

Nepotřebujete žádné speciální ingredience na to, abyste si doma mohli připravit výjimečně chutné jídlo, které pochází přímo z Řecka. Recept, který si oblíbíte zejména díky jeho jednoduchosti, se stane trumfem Vašeho domácího receptáře. Garantujeme Vám, že tyto zapékané těstoviny si zamilujete už po prvním soustu.

Budeme potřebovat:

Čtěte také: Tento malý „plevel“ je jednou z nejsilnějších bylin na světě! Dlouho tomu nemohla uvěřit a považovala ji za plevel. Potom ji zkusila a její tělo prošlo proměnou

  • 400 g špaget
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 1 středně velkou červenou cibuli
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 3 vejce
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • sůl (dle chuti)
  • pepř (dle chuti)
  • mletou červenou papriku (dle chuti)
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 20 g strouhanky
  • majoránku (dle chuti)

Jak na to?

Začneme přípravou těstovin. Špagety si uvaříme podle návodu ve slané vodě, po uvaření je scedíme.

Na pánvi si rozehřejeme olej a cibuli, kterou jsme si nakrájeli nadrobno, si osmažíme. Když cibule chytá zlatavý nádech, přimícháme k ní mleté ​​maso a přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso hotové.

Zatím si připravíme „zálivku“. V mléce dobře rozmícháme vejce a přidáme 2 lžíce mouky. Důkladně promícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Přidáme trochu pepře a soli.

Připravíme si mísu, ve které budeme těstoviny vrstvit a následně zapékat. Na dno vysypeme strouhanku a následně přidáme polovinu špaget. Potom následuje vrstva masa, kterou přikryjeme zbylými špagetami.

Následně vše zalijeme směsí z vajec, mléka a mouky. Na vrch dáme strouhaný sýr.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, dokud se sýr nerozteče a nezíská zlatavou barvu. Následně těstoviny z trouby vyjmeme a můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť!