Věděli jste o účincích vitamínu B17? Někteří léčitelé tvrdí, že je zakázán, protože pomáhá při rakovinových onemocněních!

 

Rakovina v současnosti postihuje nemalé procento populace a v mnoha případech jsou následky této choroby fatální. Za celé roky zabila už miliony lidí. Dnes se léčí především chemoterapií či radioterapií a v tom horším případě, i chirurgickými operačními zákroky. Alternativní léčitelé však mají na takovou léčbu vlastní názor a tvrdí, že vše by vyřešil jeden vitamin.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Alternativní medicína obecně léky neuznává a co se chemoterapie týká, označuje ji za jed, který je pro lidské tělo toxický a člověka zabíjí. Podle léčitelů nezabíjí tedy jen rakovinné buňky, ale i zdravé lidské buňky. I mezi lidmi však existují dva tábory – odpůrci a zastánci chemoterapie. Právě její odpůrci tvrdí, že na rakovinu existuje jednoduchý lék, kterým je vitamin B17. Podle nich léčí tento vitamín jakékoliv rakovinné buňky v těle a lze jej nalézt v semenech meruněk, broskví, jablek, třešní či švestek.

Čtěte také: Smíchejte tyto 2 přírodní ingredience a mravence navždy vyženete z domova: Garantuji vám, že po tomhle už se nikdy nevrátí!

Lidová léčba?

B17 nazývají léčitelé stoprocentním přírodním chemoterapeutikem. Vitamín B17 by měl na buňky působit selektivně. V praxi to znamená, že se automaticky přitahuje k nezdravým – rakovinným – buňkám, které obsahují tzv. beta-glukosidázy. Rakovinu tak ničí bez poškození zdravých tkání. Fungovat by měl také jako anestetikum, zlepšuje metabolické procesy v těle a také zpomaluje proces stárnutí.

Teorie, teorie

Dr. Ernst T. Krebs Jr., biochemik v San Francisku přišel s teorií, že rakovinu způsobuje několik bakterií, virů či toxinů. Onemocnění podle něj vzniká nedostatkem vitaminů ve stravě moderního člověka. Tvrdí, že zatímco před několika desetiletími a staletími jsme jedli množství potravin bohatých na vitamín B17, dnes se přecpáváme bílým chlebem a umělými éčky.

Zatímco naše babičky vyndavali semena ze švestkových pecek, hroznů, jablek, meruněk či broskví, my jíme jen jejich přeslazenou dužinu pořádně oslazenou a z konzervy. Právě semena jsou podle Dr.Ernsta T. Krebse Jr. nejvýznamnějším zdrojem vitaminu B17, který rakovinné buňky zabíjí již v počátcích.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Léčitelé a zastánci alternativní medicíny tvrdí, že moderní medicína obchází všechny přírodní způsoby léčby a prevence rakoviny a odpověď proč tomu tak je, nemá podle nich nic dočinění s vědou. Farmaceutické firmy jsou motivovány penězi, které jsou vynakládány na léčbu onkologických onemocnění.

Dospět k závěru je v tomto případě náročné. Na jedné straně víme, že moderní medicína mnoho lidí s onkologickými a nádorovými onemocněními vyléčila, na druhé straně víme i to, že naše stravování je na bodu mrazu a lidské tělo chtě nebo nechtě dostává jen to, co mu doba nabízí. A řekněme si otevřeně, tato doba je umělá. I když máme možnosti kupovat si potraviny zdravější, jíst množství ovoce a zeleniny, raději volíme tu pohodlnější cestu a konzumujeme to, co potravinové řetězce nabízejí. A kromě toho, ani ovoce a zelenina už není to, co kdysi.

Vyléčena vitaminem B17

Média svého času hodně psali o ženě, která odmítla podstoupit chemoterapii. Vzala léčbu do vlastních rukou a dopovala se vitamínem B17 dlouhých 10 týdnů. Experiment byl úspěšný a nádor zmizel. Léčitelé se ihned chytili tohoto příběhu a na ženě ukazovali sílu vitamínu a zdravého selského rozumu.

Faktem zůstává, že porazit rakovinu vlastními silami je nadlidské úsilí a navzdory všemu je tu i medicína na to, aby nám pomáhala a ne nás ničila. Vše však s sebou přináší svá pro a proti. Zatímco klasická medicína nabízí farmaceutika s vedlejšími účinky, ale úspěšnou léčbou, při alternativní medicíně se pozitivních výsledků nemusíme dočkat. Vždy je to totiž buď-anebo. Co však pro své zdraví můžeme udělat, je konzumovat více přírody – tedy semen, zeleniny, ovoce a obilovin. V co nejčerstvějším a najsurovejšom stavu!