Věděli jste o účincích vitamínu B17? Někteří léčitelé tvrdí, že je zakázán, protože pomáhá při rakovinových onemocněních!

 

Rakovina v současnosti postihuje nemalé procento populace a v mnoha případech jsou následky této choroby fatální. Za celé roky zabila už miliony lidí. Dnes se léčí především chemoterapií či radioterapií a v tom horším případě, i chirurgickými operačními zákroky. Alternativní léčitelé však mají na takovou léčbu vlastní názor a tvrdí, že vše by vyřešil jeden vitamin.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Alternativní medicína obecně léky neuznává a co se chemoterapie týká, označuje ji za jed, který je pro lidské tělo toxický a člověka zabíjí. Podle léčitelů nezabíjí tedy jen rakovinné buňky, ale i zdravé lidské buňky. I mezi lidmi však existují dva tábory – odpůrci a zastánci chemoterapie. Právě její odpůrci tvrdí, že na rakovinu existuje jednoduchý lék, kterým je vitamin B17. Podle nich léčí tento vitamín jakékoliv rakovinné buňky v těle a lze jej nalézt v semenech meruněk, broskví, jablek, třešní či švestek.

Čtěte také: Podívejte se pozorně na svou dlaň. Pokud tam najdete trojúhelník, hvězdu nebo kosočtverec, toto byste měli vědět!

Lidová léčba?

B17 nazývají léčitelé stoprocentním přírodním chemoterapeutikem. Vitamín B17 by měl na buňky působit selektivně. V praxi to znamená, že se automaticky přitahuje k nezdravým – rakovinným – buňkám, které obsahují tzv. beta-glukosidázy. Rakovinu tak ničí bez poškození zdravých tkání. Fungovat by měl také jako anestetikum, zlepšuje metabolické procesy v těle a také zpomaluje proces stárnutí.

Teorie, teorie

Dr. Ernst T. Krebs Jr., biochemik v San Francisku přišel s teorií, že rakovinu způsobuje několik bakterií, virů či toxinů. Onemocnění podle něj vzniká nedostatkem vitaminů ve stravě moderního člověka. Tvrdí, že zatímco před několika desetiletími a staletími jsme jedli množství potravin bohatých na vitamín B17, dnes se přecpáváme bílým chlebem a umělými éčky.

Zatímco naše babičky vyndavali semena ze švestkových pecek, hroznů, jablek, meruněk či broskví, my jíme jen jejich přeslazenou dužinu pořádně oslazenou a z konzervy. Právě semena jsou podle Dr.Ernsta T. Krebse Jr. nejvýznamnějším zdrojem vitaminu B17, který rakovinné buňky zabíjí již v počátcích.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Léčitelé a zastánci alternativní medicíny tvrdí, že moderní medicína obchází všechny přírodní způsoby léčby a prevence rakoviny a odpověď proč tomu tak je, nemá podle nich nic dočinění s vědou. Farmaceutické firmy jsou motivovány penězi, které jsou vynakládány na léčbu onkologických onemocnění.

Dospět k závěru je v tomto případě náročné. Na jedné straně víme, že moderní medicína mnoho lidí s onkologickými a nádorovými onemocněními vyléčila, na druhé straně víme i to, že naše stravování je na bodu mrazu a lidské tělo chtě nebo nechtě dostává jen to, co mu doba nabízí. A řekněme si otevřeně, tato doba je umělá. I když máme možnosti kupovat si potraviny zdravější, jíst množství ovoce a zeleniny, raději volíme tu pohodlnější cestu a konzumujeme to, co potravinové řetězce nabízejí. A kromě toho, ani ovoce a zelenina už není to, co kdysi.

Vyléčena vitaminem B17

Média svého času hodně psali o ženě, která odmítla podstoupit chemoterapii. Vzala léčbu do vlastních rukou a dopovala se vitamínem B17 dlouhých 10 týdnů. Experiment byl úspěšný a nádor zmizel. Léčitelé se ihned chytili tohoto příběhu a na ženě ukazovali sílu vitamínu a zdravého selského rozumu.

Faktem zůstává, že porazit rakovinu vlastními silami je nadlidské úsilí a navzdory všemu je tu i medicína na to, aby nám pomáhala a ne nás ničila. Vše však s sebou přináší svá pro a proti. Zatímco klasická medicína nabízí farmaceutika s vedlejšími účinky, ale úspěšnou léčbou, při alternativní medicíně se pozitivních výsledků nemusíme dočkat. Vždy je to totiž buď-anebo. Co však pro své zdraví můžeme udělat, je konzumovat více přírody – tedy semen, zeleniny, ovoce a obilovin. V co nejčerstvějším a najsurovejšom stavu!