Ingredience:
Reklama
- Plátky chleba (například veka nebo jiný podle preference)
- Salám (nějaký druhý, který máš rád)
- Pomazánka (může to být máslová pomazánka, hořčičná pomazánka, tatarská omáčka nebo podle tvé chuti)
- Zelenina (rajče, okurka, paprika, listy salátu nebo jiné zeleninové oblíbené přísady)
Postup:
- Příprava chleba:
- Opeč toastový chléb nebo jiný chléb, pokud máš rád křupavější povrch chleba. Nech ho vychladnout.
- Příprava zeleniny:
- Nakrájej rajče, okurku, papriku nebo jinou zeleninu na tenké plátky.
- Sestavení chlebíčků:
- Rozetř pomazánku (máslo, hořčice, tatarská omáčka) na opečený chléb.
- Poklad na pomazánku plátky salámu.
- Na salám polož plátky nakrájené zeleniny (rajče, okurka, paprika).
- Přidej listy salátu nebo jinou zeleninu podle chuti.
- Dokončení:
- Pokud chceš, ozdob chlebíčky bylinkami, jako je petržel, koriandr nebo lístky bazalky.
- Pokud máš rád pikantní chuť, můžeš přidat na závěr trochu hořčice nebo jiné omáčky na chuť.
- Podávání:
- Hotové chlebíčky podávej na talíři nebo podle chuti na dekorativním podkladu.
Takto připravené chlebíčky s různými druhy salámu, pomazánkou a zeleninou jsou skvělým lehkým jídlem nebo lahůdkou na různé příležitosti.
Na chlebíčky můžete přidat bramborový salát z Vánoc nebo například pochoutkový salát, na který Vám tu necháme recept.
Reklama
- 300 g dietního šunkového salámu
- 1 sklenice majolky
- 2 cibule
- 2 sterilované okurky
- 1 malá sklenice sterilovaného hrášku
- 4 lžíce worcestershire omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce cukru
- Sůl a pepř podle chuti
Reklama