Nádherné dezerty je velmi jednoduché sníst. To není nic nového. Dnes se s vámi podělíme o recept na trojúhelníkový dezert, který na první pohled vypadá jako malý domek. Bude se zaručeně líbit dětem a chutnat všem dospělým. Jeho příprava není složitá, ale zaručeně se naučíte něco nového. To je v kuchyni nejlepší, protože můžete svobodně experimentovat a potom si výsledek vychutnat.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto sušenkového dezertu potřebujete jen pár ingrediencí. Nebudete totiž připravovat žádné těsto. Základem jsou sušenky, které koupíte v každých potravinách. Hodně vám to ušetří práci i čas. A uvnitř dezertu budou sušenky velmi příjemně křupat. Na výrobu tohoto vynikajícího dezertu si připravte:
- měkký sýr (nebo tvaroh) – 500 gramů,
- máslo – 250 gramů,
- moučkový cukr – 1 hrnek,
- kakao – 1 lžíce,
- sušenky – 36 ks,
- vanilkový extrakt – podle chuti.
Pracovní postup
Všechny ingredience z lednice vyndejte ven, aby měly pokojovou teplotu. Máslo utřete s moučkovým (nebo běžným) cukrem. Postupně přidávejte měkký sýr. Výslednou hmotu rozdělte na dvě stejné části. Do jedné přidejte kakao a do druhé pár kapek vanilkového extraktu. Sušenky rozložte na alobal v rozložení 3×6 sušenek. Sušenky potřete kakaovou směsi a nechte si asi 2-3 polévkové lžíce na straně, abyste mohli tento krém ještě použít.
Na tuto vrstvu položte druhou vrstvu sušenek. Potom potřete sušenky vanilkovým krémem a doprostřed naneste zbytek kakaové směsi do tvaru dlouhé čáry. Sušenky složte tak, aby vytvořily trojúhelník. Stačí, když z každé strany zvednete alobal. Takto připravený dezert vložte do lednice. Až zcela ztuhne, můžete ji ještě vylepšit. Připravte si čokoládovou polevu z rozehřáté čokolády s máslem. Druhou možností je směs másla, cukru, mléka, kakaa a vody. Dezert polijte a nechte ztuhnout. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!
Zdroj: arabeskawaniliowa.pl