Jahody, jahody, jahody… Pokud neradi kupujete ty z obchodu, věřím, že se u Vás najde alespoň jeden kompot s tímto úžasným červeným ovocem. Pokud máte navíc rádi spojení tvarohu a ovoce, čtete správný článek. Dnes tu pro Vás máme tento skvělý recept.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 500 gramů jemného tvarohu
- 2 lžíce másla
- 3 až 4 lžíce vanilkového cukru
- 1 žloutek
- 1 balíček želatiny
- 300 gramů jahod
Dále budete potřebovat:
- 1 balíček jahodové želatiny
- 250 ml vody
- 300 gramů jahod
Jak na to?
Dort bude „odpočívat“ v kulaté formě, takže si ji připravíme. V misce si vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a žloutkem. Přidáme želatinu přesně podle návodu na obalu a na závěr i tvaroh. Tvarohovou hmotu následně navrstvíme do formy a na vrch přidáme čerstvé jahůdky nebo ty z kompotu. Celou formu vložíme na hodinu do chladničky.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Mezitím si v misce rozmixujeme na kaši jahody. V hrnci si rozmícháme želatinu s vodou a když bude hmota hotová, přidáme ji k rozmixovaným jahodám. Takové jahodové pyré nakonec dáme na vrch dortu, resp. na vrch tvarohové hmoty a necháme přes noc odpočívat v chladničce. Potom podáváme.
Dobrou chuť!